Στρος Καν: Διαψεύδει τις φήμες περί αναδιάρθρωσης

Στρος Καν: Διαψεύδει τις φήμες περί αναδιάρθρωσης

Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν, επανέλαβε ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα όσον αφορά την πρόθεση της Ελλάδας να αποπληρώσει το σύνολο του χρέους της

"Έχω πει ό,τι μπορούσα για το θέμα. Όμως σας αρέσει να το επαναλαμβάνω, οπότε θα το επαναλάβω", είπε ο Στρος-Καν όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον για την πιθανότητα να αποφασίσει η Ελλάδα να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της για να μειώσει το ύψος των χρεών της.

Υπενθύμισε ότι η βοήθεια των 110 δισ. ευρώ χορηγήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ με βάση την αντίληψη ότι η Αθήνα θα αποπλήρωνε το χρέος της.

"Αυτή ήταν η υπόθεση γύρω από την οποία οικοδομήθηκε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα και η στήριξη στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Τελεία. Οι αγορές μπορούν να μιλάνε επί ώρες για την πιθανότητα να γίνει αυτό ή το άλλο", υπογράμμισε ο Στρος-Καν.

"Πάντα υπάρχουν υπέρ και κατά, όποια και αν είναι τα μέτρα της οικονομικής πολιτικής που έχετε στο μυαλό σας. Μέχρι τώρα εργαζόμαστε με βάση το πρόγραμμα που έχει αποφασιστεί", συνέχισε.

"Για να δουλέψει το πρόγραμμα, χρειαζόμαστε δύο πράγματα: η χώρα να κάνει ακριβώς ότι περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα, ακόμα κι αν είναι δύσκολο, και οι άλλοι εταίροι, στη συγκεκριμένη περίπτωση οι Ευρωπαίοι, να κάνουν τη δουλειά τους όσον αφορά το μηχανισμό αντιμετώπισης της κρίσης. Αυτό είναι όλο", κατέληξε ο Στρος Καν, αναφερόμενος στα μέτρα εξυγίανσης των ευρωπαϊκών τραπεζών που ζητά το ΔΝΤ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η Γερμανία ωθεί την Αθήνα σε έκτακτα μέτρα

SHARE:

24Media Network