Διακανονισμός για Ferrostaal στη Γερμανία

Διακανονισμός για Ferrostaal στη Γερμανία

Η γερμανική δικαιοσύνη επέβαλε πρόστιμο 177 εκατομμυρίων ευρώ στη Ferrostaal για τις μίζες στην Ελλάδα. Αναμένεται ακόμα να καταδικαστούν δύο μανατζερ του ομίλου

Σε διακανονισμό για την καταβολή προστίμου 177 εκατομμυρίων ευρώ οδηγείται η δίωξη της Ferrostaal από την εισαγγελία του Μονάχου για την πώληση τεσσάρων υποβρυχίων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού "Der Spiegel", ο βιομηχανικός όμιλος του Έσσεν Ferrostaal καλείται να καταβάλει πρόστιμο ύψους 177 εκατομμυρίων ευρώ κατόπιν διακανονισμού με την εισαγγελία του Μονάχου.

Αναμένεται επίσης να καταδικαστούν δύο πρώην κορυφαίοι μάνατζερ του ομίλου σε διετή φυλάκιση με αναστολή και καταβολή προστίμου.

Η εισαγγελία του Μονάχου είχε απαγγείλει κατηγορίες κατά των δύο μάνατζερ στις 18 Μαρτίου σχετικά με την καταβολή προμηθειών στη συμφωνία αγοράς υποβρυχίων αξίας 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ του έτους 2000.

Ο διακανονισμός, σύμφωνα με το Spiegel, διευκολύνει και την εισαγγελία προστατεύοντάς την από ενδεχόμενη αποτυχία στο δικαστήριο, διότι "κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων διαπιστώθηκαν περίεργες πληρωμές πολλών εκατομμυρίων αλλά οι ανακριτές δεν μπόρεσαν μέχρι τώρα να προσκομίσουν αποδείξεις για αποδέκτες των μιζών από το χώρο του ελληνικού στρατού ή της πολιτικής".

Η εκδίκαση της υπόθεσης κατά των δύο βετεράνων της Ferrostaal αναμένεται να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο, μάλλον εντός τριών ή τεσσάρων δικάσιμων ημερών χωρίς διακοπή, με τον αποκλεισμό επίμαχων ζητημάτων, όπως αυτό της παραγραφής των αδικημάτων.

Οι δύο πλευρές έχουν δύο μήνες προθεσμία να ξανασκεφτούν τη συμφωνία. Η εισαγγελία του Μονάχου περιορίστηκε να επιβεβαιώσει μόνον ότι διεξάγονται συνομιλίες, όπως σημειώνεται στο Spiegel.

SHARE:

24Media Network