Διαβουλεύσεις για την τύχη της Alitalia

- 21 Δεκεμβρίου 2007 17:32
Διαβουλεύσεις με την ιταλική κυβέρνηση ξεκίνησε το διοικητικό συμβούλιο της Alitalia, προκειμένου να αποφασιστεί ο αγοραστής του ιταλικού αερομεταφορέα, με την Air France – KLM να έχει περισσότερες πιθανότητες αν και η ιταλική Air One στηρίζεται από πολιτικούς και τα σωματεία των εργαζομένων.
Η ιταλική κυβέρνηση -η οποία θα έχει τον τελευταίο λόγο- αναμένεται να αποφασίσει τον επόμενο μήνα αν εγκρίνει την επιλογή της διοίκησης. Σύμφωνα με υπουργό της ιταλικής κυβέρνησης, το θέμα δεν συζητήθηκε κατά τη συνεδρίαση του ιταλικού υπουργικού συμβουλίου την Παρασκευή.
Πηγές που γνωρίζουν το θέμαν αναφέρουν ότι το διοικητικό συμβούλιο της Alitalia θα προτείνει στην ιταλική κυβέρνηση να ξεκινήσει αποκλειστικές συνομιλίες με την Air France, ασκώντας πιέσεις στη Ρώμη για αποκλεισμό της Air One, παρά τον ιταλικό της χαρακτήρα.
(Πηγή: ΑΠΕ)