Δήλωση στην ΑΑΔΕ των επαγγελματικών λογαριασμών όσων δέχονται πληρωμές με POS

ΜΗΧΑΝΗΜΑ POS.( Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΜΗΧΑΝΗΜΑ POS.( Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) EUROKINISSI

Οι επαγγελματίες θα πρέπει να δηλώσουν ηλεκτρονικά στο ιστότοπο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων τον λογαριασμό, στον οποίο αποδέχονται συναλλαγές που πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής

Στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα πρέπει να δηλώσουν επιχειρήσεις και επαγγελματίες τους επαγγελματικούς λογαριασμούς, στους οποίους δέχονται πληρωμές μέσω μηχανημάτων αποδοχής καρτών (POS ) σύμφωνα με κοινή απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης κ. Δ. Παπαδημητρίου και της υφυπουργού Οικονομικών κας Κ. Παπανάτσιου.

Σύμφωνα με την απόφαση οι επαγγελματίες θα πρέπει να δηλώσουν ηλεκτρονικά στο ιστότοπο της ΑΑΔΕ (www.aade.gr) τον λογαριασμό, στον οποίο αποδέχονται συναλλαγές που πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής όπως, ενδεικτικά, μέσα πληρωμής με κάρτα, εντολές άμεσης χρέωσης, μεταφορές πίστωσης, πάγιες εντολές, καθώς και συναλλαγές με μετρητά. Οι συναλλαγές που διενεργούνται μέσω του Επαγγελματικού Λογαριασμού αφορούν αποκλειστικά στην εμπορική, επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα του υπόχρεου.

ADVERTISING

Οι Επαγγελματικοί Λογαριασμοί δηλώνονται σε μορφή IBAN και επιβεβαιώνονται από τους Παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών του ν. 3862/2010. Σε περίπτωση μη επιβεβαίωσης του Λογαριασμού, η ΑΑΔΕ προβαίνει σε απενεργοποίησή του.

Δήλωση ίδιου Επαγγελματικού Λογαριασμού από διαφορετικούς δικαιούχους πληρωμής δεν επιτρέπεται και η ΑΑΔΕ προβαίνει σε απενεργοποίηση των Λογαριασμών.

Οι δικαιούχοι πληρωμής υποχρεούνται να δηλώσουν το σύνολο των Επαγγελματικών Λογαριασμών τους, σε περίπτωση που οι συναλλαγές της διενεργούνται σε πλέον του ενός Επαγγελματικούς Λογαριασμούς.

Οι δικαιούχοι πληρωμής επαγγελματίας και επιχειρήσεις δύνανται να διαγράφουν Επαγγελματικό Λογαριασμό ή/και να προβαίνουν σε προσθήκη Επαγγελματικού λογαριασμού, σε περίπτωση τροποποίησης.

Η ΑΑΔΕ δύναται να αξιοποιήσει τις πληροφορίες σχετικά με τους Επαγγελματικούς Λογαριασμούς για να πιστοποιήσει την διενέργεια ηλεκτρονικών συναλλαγών για δαπάνες που θα διαμορφώσουν το χτίσιμο της έκπτωσης φόρου για μισθωτούς συνταξιούχους και αγρότες .

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τέσσερα μεγάλα μέτωπα με προθεσμία 20 ημερών

Στο 'μικροσκόπιο' της ΑΑΔΕ τα Paradise Papers

SHARE:

24Media Network