Δίνουν τα χέρια για τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους

ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΑΘΗΝΩΝ ΛΑΜΙΑΣ (EUROKINISSI // ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ)
ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΑΘΗΝΩΝ ΛΑΜΙΑΣ (EUROKINISSI // ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ) EUROKINISSI

Στο τελικό στάδιο οι συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την έγκριση των νέων συμβάσεων παραχώρησης των μεγάλων αυτοκινητόδρομων

Κοντά σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την έγκριση των νέων συμβάσεων παραχώρησης των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων βρίσκεται η κυβέρνηση, αλλά αυτό θα πρέπει να επιβεβαιωθεί και στην πράξη στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, στις συναντήσεις του υπουργού Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τους τρεις αρμόδιους επιτρόπους.

Αυτό επισημαίνουν αρμόδιοι παράγοντες στην έδρα της Κομισιόν στις Βρυξέλλες, υπογραμμίζοντας ότι έπειτα από δύο και πλέον χρόνια συζητήσεων, φαίνεται ότι ξεπερνιούνται όλα τα σημαντικά προβλήματα που υπήρχαν προκειμένου να αρχίσει η κανονική επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης θα συναντηθεί τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες με τον επίτροπο για την Εσωτερική Αγορά Μισέλ Μπαρνιέ, ο οποίος είναι αρμόδιος και για την τήρηση της κοινοτικής νομοθεσίας σχετικά με τις δημόσιες συμβάσεις, καθώς επίσης και με τους επιτρόπους Περιφερειακής Ανάπτυξης Γιοχάνες Χαν και Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα νομικά προβλήματα από την αλλαγή των συμβάσεων, αλλά και εκείνα της χρηματοδότησης ήταν τεράστια, ωστόσο με τη βοήθεια της Task Force του Χορστ Ράιχενμπαχ στην Αθήνα φαίνεται ότι οι νέες συμβάσεις είναι συμβατές με την κοινοτική νομοθεσία.

Εάν όλα πάνε καλά, η συμφωνία μπορεί να ανακοινωθεί και στη διάρκεια των συναντήσεων του κ. Χρυσοχοΐδη με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, ωστόσο τυπικά θα είναι έτοιμη τις επόμενες βδομάδες, δεδομένου ότι οι νέες συμβάσεις παραχώρησης θα πρέπει να εγκριθούν από τη Βουλή.

Πηγή: Ναυτεμπορική

SHARE:

24Media Network