Διοικητής ΟΑΕΕ: Να πάει στη Βουλγαρία όποιος δεν μπορεί να πληρώσει

Διοικητής ΟΑΕΕ: Να πάει στη Βουλγαρία όποιος δεν μπορεί να πληρώσει
Επιτροπή με θέμα ημερήσιας διάταξης: Ακρόαση από τα μέλη της Επιτροπής Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης του προτεινομένου, από τον υπουργό Εργασίας, για διορισμό στη θέση του Διοικητή του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε.), Δημήτρη Τσακίρη(φωτό) την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Σάλος με τη δήλωση του προέδρου του ΟΑΕΕ ο οποίος προέτρεψε τους ασφαλισμένους να κλείσουν τα μπλοκάκια τους και να ιδρύσουν εταιρία στην Βουλγαρία. Ο ίδιος επισημαίνει ότι η δήλωσή του παρερμηνεύθηκε

Την έντονη αντίδραση των ασφαλισμένων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) προκάλεσε η προκλητική παραδοχή του διοικητή του Ταμείου Δημήτρη Τσακίρη ότι όποιος αδυνατεί να καταβάλει τις εισφορές σε συνδυασμό με την υπέρογκη φορολογία, και το θεωρεί πατριωτικό, ας πάρει την οικογένειά του κι ας πάει στη Βουλγαρία!

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, ο κ. Τσακίρης προέτρεψε τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ να κλείσουν τα μπλοκάκια τους και να ιδρύσουν εταιρία στην Βουλγαρία αν δε μπορούν να ανταποκριθούν στις φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.

Στην παραπάνω προκλητική δήλωση προέβη ευρισκόμενος σε ενημερωτικές συναντήσεις για τις επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό στη Φλώρινα, όταν ρωτήθηκε από ασφαλισμένο ελεύθερο επαγγελματία πώς από την 1η Ιανουαρίου με τις αλλαγές στη φορολογία οι ασφαλισμένοι θα έχουν κίνητρο για εργασία, όταν καλούνται να πληρώσουν συνολικά το 80% του εισοδήματός τους στο κράτος.

Ωστόσο ο διοικητής του ΟΑΕΕ δήλωσε στην εφημερίδα πως η δήλωσή του παρερμηνεύτηκε καθώς αυτό που ήθελε να καταδείξει λέγοντας κάτι τέτοιο είναι ότι η ζωηράδα και η ευρηματικότητα των Ελλήνων δεν θα πρέπει να εξαντλείται σε τρόπους εισφοροδιαφυγής και φοροδιαφυγής αλλά προς όφελος της ανάπτυξης της εγχώριας οικονομίας.

Μανιός: Ας πάει ο Τσακίρης να κάνει τον διοικητή στη Βουλγαρία

“Αυτός που λέει να πάμε στη Βουλγαρία μπορεί να πάει και μόνος του άμα θέλει”, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου του ΟΑΕΕ.

“Ας πάει αυτός να κάνει τον διοικητή στη Βουλγαρία, δεν είναι αυτή η απάντηση σε ένα πρόβλημα, η απάντηση είναι κάτσε κάτω να το κουβεντιάσουμε”, είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα συμπλήρωσε πως “όταν κάποιος είναι διοικητής σε έναν οργανισμό δεν μπορεί να λέει άμα δεν σου αρέσει φύγε, αυτό είναι έξω από κάθε δημοκρατική λογική”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα