Διορίστηκαν ποινικοί ανακριτές για την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας από το 2006- 2013

Διορίστηκαν ποινικοί ανακριτές για την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας από το 2006- 2013

Τι δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας, Πέτρος Κληρίδης για τις προτεραιότητες των ποινικών ανακριτών

Καταρτίστηκε από τη Γενική Εισαγγελία η ομάδα, που θα αναλάβει το έργο της ποινικής έρευνας για την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας, που οδήγησε στο μνημόνιο.

Στο μικροσκόπιο των ανακριτών η διερεύνηση ποινικών αδικημάτων κατά την περίοδο 2006-2013, που διαπράχθηκαν από πρόσωπα, που πιθανόν να φέρουν ευθύνη για την οικονομική κρίση.

Ο Γενικός Εισαγγελέας, Πέτρος Κληρίδης, δήλωσε ότι στις προτεραιότητες των ποινικών ανακριτών βρίσκονται:

-Η διερεύνηση ενδεχόμενης διάπραξης αδικημάτων σε σχέση με την μεταφορά κεφαλαίων από τη Λαϊκή Τράπεζα στην Ελλάδα και την παροχή δανείων.

-Η αγορά ομολόγων του Ελληνικού δημοσίου από τις τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή.

-Η επέκταση δραστηριοτήτων των κυπριακών τραπεζών στο εξωτερικό και ιδιαίτερα η αγορά της Unisastroum και της Transylvania.

Επίσης, ο κ. Κληρίδης πρόσθεσε πως έχει αποφασιστεί ότι θα γίνει διορισμός εμπειρογνωμόνων, εκεί και όπου χρειάζεται, για να βοηθούν στη διερεύνηση των αδικημάτων και προσαγωγή των όποιων υπευθύνων στη δικαιοσύνη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου είπε πως "η Κυβέρνηση θα συνδράμει και στηρίζει αυτή την προσπάθεια, για την άμεση διεξαγωγή ποινικών ανακρίσεων, με σκοπό την πληρέστερη διερεύνηση και τον καταμερισμό ευθυνών σε όλους αυτούς που οδήγησαν τον τόπο μας σε αυτή την κατάσταση, που βρισκόμαστε σήμερα".

SHARE:

24Media Network