ΔΝΤ: Είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε τις ιδέες της Ελλάδας

Ο Επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ελλάδα Μπόμ Τράα (Δ) και ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Ματίας Μόρς (Α)  βγαίνουν  από το Μέγαρο Μαξίμου,μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχαν τα μέλη της Τρόϊκα που βρίσκονται στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο,Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Ο Επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ελλάδα Μπόμ Τράα (Δ) και ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Ματίας Μόρς (Α) βγαίνουν από το Μέγαρο Μαξίμου,μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχαν τα μέλη της Τρόϊκα που βρίσκονται στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο,Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Επιστρέφει η τρόικα στην Ελλάδα. Ανοικτό το ενδεχόμενο για χαλάρωση του μνημονίου. Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ

Αρχές της επόμενης εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν αποστολές της τρόικας σε Αθήνα και Λευκωσία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις.

"Θέλουμε να γνωρίσουμε τη νέα κυβέρνηση και να συζητήσουμε τις απόψεις της" ανέφερε ο κ. Ράις, σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Ταμείου στην Ουάσιγκτον, προσθέτοντας ότι θα υπάρξει και δεύτερη αποστολή με σκοπό να συζητηθούν με την ελληνική κυβέρνηση οι δυνατότητες αναπροσαρμογής του προγράμματος.

Ο κ. Ράις δήλωσε ότι κατά την πρώτη αποστολή θα συγκεντρωθούν στοιχεία και θα αξιολογηθεί η εφαρμογή του προγράμματος μέχρι σήμερα, αφού προηγήθηκε παρατεταμένη προεκλογική περίοδος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

"Η διαδικασία θα γίνει βήμα με βήμα. Σε πρώτο στάδιο, η καταγραφή των δεδομένων και μετά η διαπραγματευτική αποστολή".

Δεν αλλάζουν οι στόχοι

Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν περιθώρια αλλαγών στο μνημόνιο, τόνισε ότι οι στόχοι του συμφωνηθέντος προγράμματος "εξακολουθούν να αποτελούν τη βάση" των διαπραγματεύσεων, συμπληρώνοντας ότι "αν η νέα κυβέρνηση έχει νέες ιδέες για το πώς οι στόχοι του προγράμματος μπορούν να επιτευχθούν, είμαστε ανοιχτοί σ' αυτές τις συζητήσεις".

Στη συνέχεια, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις υπογράμμισε ότι το θέμα των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας θα συμπεριληφθεί στην αξιολόγηση της τρόικας, ενώ ακολούθως θα αποφασίσει το συμβούλιο του ΔΝΤ για την έγκριση της επόμενης δόσης.

Ο κ. Ράις δεν έκρυψε την ανησυχία του ΔΝΤ για τη συνεχή αύξηση της ανεργίας στην Ελλάδα και την παρατεταμένη ύφεση, σημειώνοντας παράλληλα ότι στόχος του ΔΝΤ είναι η ανάπτυξη, η απασχόληση και η μείωση του δημόσιου χρέους.

Τέλος, για τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, επανέλαβε την τοποθέτηση της κ. Λαγκάρντ περί ενίσχυσης της νομισματικής ένωσης.

SHARE:

24Media Network