ΔΝΤ: Το μικτό χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας θα είναι 47 δισ. ευρώ

ΔΝΤ: Το μικτό χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας θα είναι 47 δισ. ευρώ

Χρηματοδοτικό κενό μαμούθ προβλέπει το ΔΝΤ για την Ελλάδα για την πενταετία 2015-2020. "Καμία συζήτηση για νέο πακέτο στήριξης πριν τον Απρίλη του 2014" διαμηνύει η Γερμανία

Στα 47 δισεκατομμύρια ευρώ υπολογίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το μικτό χρηματοοικονομικό κενό της Ελλάδας για την περίοδο 2015-2020, σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η μικτή ανάγκη συνολικού ύψους 46,8 δισ. ευρώ, η οποία περιλαμβάνει το έλλειμμα και την ανάγκη κάλυψης των ελληνικών ομολόγων και δανείων, δεν πρέπει συγχέεται με την ανάγκη για πιθανή επιπλέον χρηματοδοτική βοήθεια προς την Ελλάδα.

Για το 2015, το ΔΝΤ υπολογίζει τις μικτές χρηματοδοτικές ανάγκες σε ύψος 14,4 δισ. ευρώ, με καθαρό κενό 6,5 δισ. ευρώ, το οποίο ως τώρα δεν έχει καλυφθεί, ενώ οι ανάγκες 8,3 δισ. ευρώ για το 2016, έχουν καλυφθεί πλήρως με αμοιβαία χρηματοδότηση.

Κοτέ: “Εκτός ημερήσιας διάταξης το νέο πρόγραμμα”

Την ίδια στιγμή η Γερμανία επιχειρεί να κλείσει τη συζήτηση για τρίτο πακέτο βοήθειας στους αμέσως επόμενους μήνες.

“Καμία συζήτηση για νέο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, δεν θα διεξαχθεί πριν από τον Απρίλιο του 2014”, τόνισε η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας Μαριάνε Κοτέ, επισημαίνοντας ότι δεν είναι ακόμη δυνατό να τοποθετηθεί κανείς, ούτε σε ό,τι αφορά το ύψος ενδεχόμενης βοήθειας, αλλά ούτε και αν θα συνεπάγεται νέα μέτρα.

“Το θέμα ενός νέου προγράμματος βοήθειας για την Ελλάδα δεν είναι προς το παρόν στην ημερήσια διάταξη. Θα το συζητήσουμε την επόμενη χρονιά, όταν θα έχουμε πιο ακριβή στοιχεία για την οικονομική ανάπτυξη και τη δημοσιονομική κατάσταση”, δήλωσε η κ. Κοτέ στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης των συντακτών.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα