Έκτακτη τηλεδιάσκεψη Eurogroup με το βλέμμα στραμμένο στην Ισπανία
Διαβάστε για το πότε θα διεξαχθή η νέα τηλεδιάσκεψη του Eurogroup και ποιο το θέμα που θα τεθεί επί τάπητος μεταξύ των υπουργών Οικονομικών
- 17 Ιουλίου 2012 15:57
Τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιήσουν το μεσημέρι της Παρασκευής οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, κύριο θέμα της οποίας θα είναι οι όροι του ισπανικού πακέτου όπως ανακοίνωσε και επισήμως ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Η τηλεδιάσκεψη θα ξεκινήσει 13:00 (ώρα Ελλάδας).
Η Μαδρίτη ευελεπιστεί πως στην τηλεδιάσκεψη θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το δάνειο με στόχο την στήριξης της ανακεφαλαιοποίησης των ισπανικών τραπεζών.
Ο Ισπανός υπουργός υπογράμμισε πως χωρίς την οικονομική αυτή στήριξη, ο προϋπολογισμός θα ήταν “αδύνατον” να χρηματοδοτήσει ένα τέτοιο εγχείρημα.
Σύμφωνα με τις ρήτρες του μνημονίου, το δάνειο θα έχει μέση διάρκεια αποπληρωμής 12,5 χρόνια και απώτερο όριο τα 15 χρόνια, με μία 10ετή περίοδο χάριτος και επιτόκιο μικρότερο του 3%.
Ο ντε Γκίντος τόνισε πως οι προϋποθέσεις “είναι πολύ θετικές και αρκούντως ευνοϊκές” για τις ισπανικές τράπεζες.
Η ευρωζώνη θα χορηγήσει έως και 100 δισ. ευρώ σε τέσσερις δόσεις και έως 25 δισ. ευρώ θα διατεθούν στη χρηματοδότηση των κακών τραπεζών.