Εκτός ευρώ θέλει την Ελλάδα Γερμανός υπουργός

Εκτός ευρώ θέλει την Ελλάδα Γερμανός υπουργός

"Εκτός της νομισματικής ένωσης οι πιθανότητες να ξαναγίνει ανταγωνιστική η Ελλάδα είναι μεγαλύτερες από το αν μείνει στην ευρωζώνη". Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις - σοκ του Γερμανού υπουργού Εσωτερικών

Υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη τάσσεται ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χανς-Πέτερ Φρίντριχ, υποστηρίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο η οικονομία της χώρας θα είχε περισσότερες πιθανότητες να ξαναγίνει ανταγωνιστική.

Ο Φρίντριχ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Der Spiegel τόνισε ότι "δεν μιλώ για αποκλεισμό της Ελλάδας από την ευρωζώνη αλλά να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε κίνητρα αποχώρησης τα οποία δεν θα μπορούσε να τα αρνηθεί".

Ο Γερμανός υπουργός ο οποίος πρόσκειται στη Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU), τη βαυαρέζικη πτέρυγα του κόμματος της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ υποστήριξε ότι "εκτός της νομισματικής ένωσης οι πιθανότητες να ξαναγίνει ανταγωνιστική η Ελλάδα είναι σίγουρα μεγαλύτερες από το αν μείνει στην ευρωζώνη".

Η Άνγκελα Μέρκελ , που έχει ταχθεί υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη, αναμένεται ότι την Δευτέρα θα πάρει την έγκριση από τους βουλευτές της Μπούντεσταγκ για το δεύτερο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας. Στις αρχές Ιανουαρίου η Μέρκελ είχε εκφράσει την πρόθεσή της να παραμείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ υπό τον όρο ότι θα εφαρμόσει δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις.

SHARE:

24Media Network