Ελ. Παναρίτη για ΔΝΤ: Μας συμπεριφέρονται απαξιωτικά στις διαπραγματεύσεις

Ελ. Παναρίτη για ΔΝΤ: Μας συμπεριφέρονται απαξιωτικά στις διαπραγματεύσεις

Το ΔΝΤ είναι πιο σκληρό στη διαπραγμάτευση, είπε η Έλενα Παναρίτη, σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών μιλώντας σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Διπλωματίας και Διεθνών Σχέσεων του Deree

Η Έλενα Παναρίτη, σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών, δήλωσε πως πιο σκληροί από τους διαπραγματευτές είναι αυτοί του ΔΝΤ που "μας φέρονται απαξιωτικά".

Σύμφωνα με το Μέγκα, η κα. Παναρίτη, μιλώντας σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Διπλωματίας και Διεθνών Σχέσεων του Deree προέβη σε μια "ακτινογραφία" των εκπροσώπων των δανειστών.

Η κα. Παναρίτη έκανε λόγο ότι πρόκειται για συνονθύλευμα διαφόρων επαγγελματιών που έχουν ξεχωριστή κουλτούρα ο καθένας, επισημαίνοντας ότι οι πιο σκληροί εξ αυτών είναι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τους οποίους και χαρακτήρισε σχεδόν "στρατικοποιημένους".

Από εκεί και πέρα, μίλησε και για την διαπραγμάτευση διασαφηνίζοντας ότι η συμπεριφορά είναι πολλές φορές απαξιωτική απέναντι στην ελληνική αποστολή και αυτό ίσως να οφείλεται -σύμφωνα με την κα Παναρίτη- στο γεγονός ότι από το 2010 δεν ήταν η Ελλάδα έτοιμη για παροχή τεχνοκρατικών λεπτομερειών, λόγω έλλειψης τεχνογνωσίας.

Εκτίμησε επίσης ότι το πρωτογενές πλεόνασμα δεν θα είναι 1,5% όπως προέβλεπαν οι αρχικοί υπολογισμοί αλλά 0,6% ενώ αναφέρθηκε πολλές φορές στην ανάγκη για μεταρρυθμίσεις στεκόμενη στο γεγονός ότι ακόμα και σήμερα στην Ελλάδα βγαίνουν πολύ νωρίς σε σύνταξη διάφορες ειδικότητες.

Τέλος, προανήγγειλε ότι θα μπει "φρένο" στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά: "Είναι ντροπή να βγαίνουν συνταξιούχοι στα 45 και στα 46, υπάρχουν ακόμη και σήμερα συνταξιούχοι στα 45, αυτό πρέπει να σταματήσει".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΔΝΤ
SHARE:

24Media Network