Έλεγχοι "πόθεν έσχες" σε 240 υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών

ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ (EUROKINISSI / ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ)
ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ (EUROKINISSI / ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) EUROKINISSI

Για ποιους χτυπάει η "καμπάνα" στο υπουργείο Οικονομικών. Επίκεινται έλεγχοι πόθεν έσχες για 240 εργαζομένους

Σε ελέγχους "πόθεν έσχες" θα υποβληθούν εφέτος τουλάχιστον 240 υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών με ελεγκτικές αρμοδιότητες ή με θέση προϊσταμένου στους ελεγκτικούς οργανισμούς.

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα καθορίστηκαν για το έτος 2013 τα κριτήρια και η διαδικασία των ελέγχων της περιουσιακής κατάστασης "πόθεν έσχες", των υπαλλήλων αυτών του Υπουργείου Οικονομικών.

Ειδικότερα, στην απόφαση προβλέπεται ότι στο δείγμα των υπαλλήλων που θα επιλεγεί για έλεγχο θα συμπεριληφθούν όσοι συγκεντρώνουν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

- Ασκούν ή έχουν ασκήσει κατά την τελευταία τριετία τα καθήκοντα του προϊσταμένου οργανικής μονάδας επιπέδου Διεύθυνσης, Υποδιεύθυνσης ή Τμήματος στις οργανικές μονάδες που υπάγονται στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων και στην Ειδική Γραμματεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

- Ασκούν καθήκοντα ελεγκτή στις περιφερειακές Δ/νσεις των παραπάνω οργανικών μονάδων τουλάχιστον για δύο έτη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών το 2013 θα διενεργηθούν έλεγχοι περιουσιακής κατάστασης τουλάχιστον σε 240 υπαλλήλους του υπουργείου που συγκεντρώνουν τα παραπάνω κριτήρια.

SHARE: