Έλεγχος από την εφορία; Μόνο με ραντεβού

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Από την ερχόμενη Δευτέρα 29 Ιουλίου η προσέλευση φορολογούμενων σε ελεγκτικά Κέντρα της ΑΑΔΕ θα πραγματοποιείται, αφού θα έχει προηγηθεί επικοινωνία με το Τμήμα Διοικητικής και Μηχανογραφικής Υποστήριξης (Γραμματεία).

Μόνο με ραντεβού που θα κλείνεται σε συγκεκριμένη ώρα θα μπορούν να προσέρχονται από την Δευτέρα οι φορολογούμενοι για να περάσουν από έλεγχο.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του διοικητή κ. Γιώργου Πιτσιλή μόνο με ραντεβού που θα γίνεται σε συγκεκριμένη ώρα θα πραγματοποιείται από την επόμενη εβδομάδα η προσέλευση φορολογούμενων σε ελεγκτικά Κέντρα της ΑΑΔΕ δηλαδή το κέντρο μεγάλων επιχειρήσεων (ΚΕ.ΜΕ.ΕΠ.) , το κέντρο φορολογούμενων μεγάλου πλούτου ( ΚΕ.ΦΟ.ΜΕ.Π.), στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών (Δ.Ε.Δ.) και στις Υπηρεσίες Ελέγχου και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.)

Ειδικότερα, από τη Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019, η προσέλευση θα πραγματοποιείται, αφού θα έχει προηγηθεί επικοινωνία με το Τμήμα Διοικητικής και Μηχανογραφικής Υποστήριξης (Γραμματεία) των συγκεκριμένων υπηρεσιών, ώστε να καθορίζεται ο χρόνος συνάντησης με τα αρμόδια για το θέμα στελέχη τους.

Η επικοινωνία αυτή μπορεί να πραγματοποιείται μέσω αιτήματος, το οποίο:

- Υποβάλλεται αυτοπροσώπως στην αρμόδια υπηρεσία ή

- Αποστέλλεται με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο (ταχυδρομείο, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, φαξ).

Προσερχόμενος, ο ενδιαφερόμενος θα απευθύνεται στη Γραμματεία της υπηρεσίας, όπου θα του χορηγείται κάρτα με την ένδειξη «ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ», και την οποία θα φέρει καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στην Υπηρεσία.

Να σημειωθεί ότι οι νόμιμοι εκπρόσωποι των φορολογουμένων πρέπει να φέρουν μαζί τους τα σχετικά νομιμοποιητικά τους έγγραφα.

Παράλληλα, η Α.Α.Δ.Ε. επεξεργάζεται μια σύγχρονη ηλεκτρονική υπηρεσία για τον προγραμματισμό και την παρακολούθηση των επισκέψεων των φορολογουμένων στις κατά αρμοδιότητα Ελεγκτικές Φορολογικές Υπηρεσίες, μέσω της ανάπτυξης διαδικτυακής εφαρμογής (web based application), στο πλαίσιο της ψηφιοποίησης των διαδικασιών και της αναβάθμισης των υποδομών και του εξοπλισμού της

Ακολουθούν τα στοιχεία των ελεγκτικών αρχών σε όλη την χώρα:

Page: /
SHARE:

24Media Network