Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στη δημιουργία νέων τουριστικών διαδρομών στα Βαλκάνια

Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στη δημιουργία νέων τουριστικών διαδρομών στα Βαλκάνια

Τις προοπτικές ανέπτυξε ο Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης Γιώργος Τζιάλλας, στο 2ο Διεθνές Συνέδριο για τους Παγκόσμιους Πολιτισμούς στη Σόφια.

Ο ισχυρός ρόλος που διαδραματίζει η Ελλάδα στα Βαλκάνια, σχετικά με τον τουρισμό, επιβεβαιώθηκε και στο 2ο Διεθνές Συνέδριο για τους Παγκόσμιους Πολιτισμούς και τις Ιστορικές Διαδρομές, που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια, υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO) και του Υπουργείου Τουρισμού της Βουλγαρίας.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης, Γιώργος Τζιάλλας, ο οποίος τόνισε ότι η Ελλάδα έχει ισχυρό ρόλο στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη τουριστικών διαδρομών στην ευρύτερη περιοχή και υποστηρίζει διεθνείς και περιφερειακές πρωτοβουλίες με στόχο την ενίσχυση των τουριστικών ροών.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού όπου συμμετέχει ενεργά το Υπουργείο Τουρισμού, έχοντας ήδη συνδιοργανώσει στη Θεσσαλονίκη την πρώτη στην Ευρώπη 8η Διεθνή Συνάντηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για τον Τουρισμό στο Δρόμο του Μεταξιού.

ADVERTISING

Τόνισε επίσης τις σημαντικές δυνατότητες στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για την ανάπτυξη των διαδρομών αυτών, με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας και τον εμπλουτισμό της ταξιδιωτικής εμπειρίας που απολαμβάνουν οι επισκέπτες.

Καταλήγοντας, ο Γιώργος Τζιάλλας συναντήθηκε με την Υπουργό Τουρισμού της Βουλγαρίας Nikolina Angelkova και συζήτησαν για τη συνεργασία των δύο Υπουργείων στο πλαίσιο του «Δρόμου του Μεταξιού» όσο και για την δημιουργία Βαλκανικής Τουριστικής Διαδρομής για την οποία έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οι πρώτες συναντήσεις και έχει συμφωνηθεί επί της αρχής, και την οποία υποστηρίζει η Ελλάδα.

SHARE:

24Media Network