ΕΝΦΙΑ: Με προβλήματα η πλατφόρμα του Taxisnet – Πότε ολοκληρώνεται η διαδικασία

ΕΝΦΙΑ: Με προβλήματα η πλατφόρμα του Taxisnet – Πότε ολοκληρώνεται η διαδικασία
Ακίνητα Eurokinissi

Παραμένουν τα προβλήματα στην πλατφόρμα του Taxisnet. Πότε θα ολοκληρώνεται η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ 2020. Πώς θα το εκτυπώσετε.

Προβλήματα συνεχίζει να αντιμετωπίζει πλήθος πολιτών, που προσπάθησαν να μπουν στην πλατφόρμα του Taxisnet, καθώς ξεκίνησαν να αναρτώνται τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για το 2020, που αφορούν 7,3 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, η Προσωποποιημένη Πληροφόρηση στο myTAXISNET από 25-09-20, ώρα 19:00, έως 26-09-20, ώρα 19:00 είναι εκτός λειτουργίας.

Η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ 2020 στην προσωποποιημένη πληροφόρηση των φορολογουμένων στο Taxisnet αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου (26/09).

Οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ παραμένουν έξι. Με δεδομένο όμως ότι τα εκκαθαριστικά θα αναρτηθούν στους λογαριασμούς των υπόχρεων μόλις έξι ημέρες μέρες πριν την λήξη προθεσμίας πληρωμής της πρώτης δόσης, το υπουργείο οικονομικών δίνει την δυνατότητα στους φορολογούμενους να πληρωθεί η πρώτη (χωρίς την προσαύξηση του 0,73%) μαζί με την δεύτερη δόση του ΕΝΦΙΑ μέχρι και τις 30 Οκτωβρίου. Οι υπόλοιπες τέσσερεις δόσεις θα πληρωθούν κανονικά, η Τρίτη δόση ως τις 30 Νοεμβρίου, η τέταρτη ως τις 31 Δεκεμβρίου, η πέμπτη ως τις μέχρι και τις 29 Ιανουαρίου και η έκτη και τελευταία ως τις 26 Φεβρουαρίου του 2021.

Το ύψος του ΕΝΦΙΑ θα είναι το ίδιο με αυτό του 2019, εκτός και αν έχει αλλάξει η περιουσιακή κατάσταση του φορολογούμενου. Με άλλα λόγια θα ισχύσει και για φέτος η μέση έκπτωση του 22% που ψηφίστηκε και εφαρμόστηκε το 2019 και αποκλιμακώνεται από το 30% για ακίνητη περιουσία έως 70.000 ευρώ η έκπτωση θα είναι 27%. Από 70.000 ευρώ έως 80.000 ευρώ η έκπτωση θα είναι 25%.

Από 80.000 ευρώ έως 1.000.000 ευρώ η έκπτωση θα είναι 20%. Από 1.000.000 ευρώ και άνω η έκπτωση θα είναι 10%.

Πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ θα απολαύσουν βάσει εισοδηματικών και άλλων κριτηρίων οι τρίτεκνες ή πολύτεκνες οικογένειες και όσοι έχουν αναπηρία 80% και άνω.

Απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ και οι φορολογικοί κάτοικοι των οποίων η κύρια κατοικία βρίσκεται σε μικρά ακριτικά νησιά κάτω από 1.200 κατοίκους των περιφερειακών ενοτήτων Ικαρίας, Λήμνου, Σάμου, Χίου, Καλύμνου, Καρπάθου, Ρόδου και Κω, καθώς και στον δήμο Γαύδου της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και στον δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων της περιφερειακής ενότητας Κέρκυρας. Η απαλλαγή αφορά μόνο τα ακίνητα που βρίσκονται στα συγκεκριμένα νησιά.

Εκτύπωση εκκαθαριστικού ΕΝΦΙΑ – Ενιαίος Φόρος Ακινήτων

Μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, δίνεται η δυνατότητα «Έκδοσης Πιστοποιητικού ΕΝ.Φ.Ι.Α». (άρθρο 54Α του Ν. 4174/2013) στο τρέχον έτος.

Σε πόσες δόσεις θα πληρωθεί το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ 2020

Εξόφληση του ΕΝΦΙΑ σε 6 μηνιαίες δόσεις αντί για 5 μηνιαίες, που ίσχυε μέχρι σήμερα (για το 2019) για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Πως εκτυπώνω τον ΕΝΦΙΑ 2020 από το taxisnet μέσω ίντερνετ

Οι φορολογούμενοι μπορούν να κάνουν την εκτύπωση του ΕΝΦΙΑ 2020 και την ταυτότητα πληρωμής από τους προσωπικούς λογαριασμούς στο TAXISnet.

Για να εκτυπώσουν οι φορολογούμενοι το ποσό του φόρου που προκύπτει θα πρέπει:

-Nα συνδεθούν στο gsis.gr (my taxisnet – Ο λογαριασμός μου) με τους προσωπικούς τους κωδικούς (username/password) επιλέγοντας την εφαρμογή «Υποβολή Δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9)».

-Επιλέξτε το τρέχον έτος (2020).

-Επιλέξτε την καρτέλα Πιστοποιητικά και από τις Διαθέσιμες ενέργειες την έκδοση νέου πιστοποιητικού για χρήση στο έτος 2020.

-Επιλέξτε χρήση και πληκτρολογήστε τον εντεκαψήφιο Α.Τ.ΑΚ. του εμπραγμάτου δικαιώματος, για το οποίο θέλετε να εκδώσετε πιστοποιητικό.

-Για κάθε Α.Τ.ΑΚ. εκδίδεται ξεχωριστό πιστοποιητικό.

-Από τις διαθέσιμες ενέργειες, κάντε κλικ στην επιλογή δικαιώματος για έκδοση πιστοποιητικού.

-Μπορείτε να κάνετε εκτύπωση προεπισκόπησης πιστοποιητικού, για να ελέγξετε τα στοιχεία του πιστοποιητικού πριν αυτό εκδοθεί.

-Επιλέξτε έκδοση πιστοποιητικού και στη συνέχεια εκτύπωση.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα