ΕΝΦΙΑ σε 5 δόσεις και αναλογικά τέλη κυκλοφορίας

ΕΝΦΙΑ σε 5 δόσεις και αναλογικά τέλη κυκλοφορίας

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου αποκάλυψε τα σχέδια της κυβέρνησης για τον φόρο ακινήτων, τις αντικειμενικές αξίες, τα τέλη κυκλοφορίας και τη φοροδιαφυγή

H κυβέρνηση εξετάζει η καταβολή του ΕΝΦΙΑ να πραγματοποιηθεί σε 5 δόσεις, από τον Σεπτέμβριο έως και τον Ιανουάριο, δήλωσε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1, η κα. Παπανάτσιου ανέφερε ότι έως το τέλος του έτους υπάρχει η δέσμευση να εναρμονιστούν οι αντικειμενικές με τις εμπορικές αξίες. Επισήμανε πως σε πολλές περιοχές οι αντικειμενικές αξίες είναι πολύ χαμηλότερες από τις εμπορικές, για να συμπληρώσει πως σε ορισμένες περιπτώσεις δεν αποτελούν πανάκεια οι αντικειμενικές.

Για τα τέλη κυκλοφορίας του 2018 τόνισε πως θα γίνουν πιο αναλογικά και θα συνυπολογίζονται κυβικά, ρύποι και παλαιότητα. Επιβεβαίωσε ότι οι φορολογικές δηλώσεις μπορούν να υποβληθούν έως τις 17 Ιουλίου, ενώ ξεκαθάρισε ότι η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί στα τέλη Ιουλίου.

Σε ότι αφορά στις υποθέσεις της φοροδιαφυγής και την απόφαση του ΣτΕ, σημείωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει τρόπους για να αντιμετωπίσει το θέμα και να μην συνεχιστεί η φοροδιαφυγή.

(Φωτό: Sooc)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΕΝΦΙΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Οργή ξενοδόχων για τον φόρο διαμονής

Πύλη εξόδου με εκκρεμότητες

Κατακόρυφη μείωση τιμών στα ακίνητα

SHARE:

24Media Network