Επείγουσα έρευνα για το “φουσκωμένο” έλλειμμα ζητά ο ΔΣΑ

Επείγουσα έρευνα για το “φουσκωμένο” έλλειμμα ζητά ο ΔΣΑ

Την παρέμβαση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών προκάλεσαν οι καταγγελίες μελών του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ για διόγκωση του ελλείμματος του 2009

Μηνυτήρια αναφορά για επείγουσα ποινική διερεύνηση των καταγγελιών, κατέθεσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Ο κ. Γ. Αδαμόπουλος με τη μήνυση που κατέθεσε σήμερα Πέμπτη, στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντε, ζητά να επιληφθεί της υπόθεσης το Εφετείο και να ορισθεί για τη διερεύνησή της εφέτης ανακριτής.

Υπενθυμίζεται, ότι πρώτη το “χορό” των καταγγελιών για διόγκωση του ελλείμματος του 2009, από 12 – 13% σε 15,4%, ώστε να υπογραφεί το Μνημόνιο και να επιβληθούν τα αυστηρά μέτρα λιτότητας, έσυρε η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Θράκης και πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωή Γεωργαντά.

Εν συνεχεία, ακολούθησαν κι άλλες καταγγελίες, από άλλα μέλη της ΕΛΣΤΑΤ, που υποστήριξαν μεταξύ άλλων, ότι ο πρόεδρος της Αρχής ήταν λίγο πολύ “φερέφωνο” της Eurostat, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες της και παραγκωνίζοντας τα λοιπά μέλη του ΔΣ.

Σε έγγραφο που έφερε την υπογραφή του και κατατέθηκε στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο κ. Κ. Σκορδάς, μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, κατήγγειλε την ένταξη των 151 φορέων του στενού και ευρύτερου Δημοσίου στη διαδικασία αναθεώρησης του ελλείμματος, με μόνη πρωτοβουλία αυτήν του προέδρου, Α. Γεωργίου.

Οι καταγγελίες είχαν οδηγήσει και στην παρέμβαση της εισαγγελέως Πρωτοδικών, Π. Παπανδρέου, που διέταξε την εξακρίβωση της βασιμότητας των καταγγελιών της αν στην υπόθεση προκύπτει η διάπραξη αδικημάτων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα