Επίδομα Παιδιού: Σήμερα η καταβολή επιδομάτων και παροχών από τον ΟΠΕΚΑ

Επίδομα Παιδιού: Σήμερα η καταβολή επιδομάτων και παροχών από τον ΟΠΕΚΑ
Φωτό αρχείου: Επίδομα τέκνων Eurokinissi

Σήμερα η καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος με ένα τουλάχιστον ανήλικο μέλος.

Σήμερα Παρασκευή καταβάλλονται από τον ΟΠΕΚΑ τα παρακάτω επιδόματα και παροχές:

Επίδομα Παιδιού, Επίδομα Γέννησης, Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), Επίδομα Στέγασης, Στεγαστική Συνδρομή, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, Σύνταξη Υπερηλίκων, Επίδομα Ομογενών.

Διευκρινίζεται ότι, η καταβολή του Επιδόματος Γέννησης αφορά στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν μέχρι και 30-4-2020. Η καταβολή του Επιδόματος Παιδιού αφορά στην 2η δόση του 2020 (Μάρτιος – Απρίλιος 2020).

Ειδικότερα, δίνεται από τον Οργανισμό έκτακτη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ) που έχουν ένα τουλάχιστον ανήλικο μέλος στο νοικοκυριό τους. Η επιπλέον εισοδηματική ενίσχυση ανέρχεται σε 100 ευρώ για το πρώτο παιδί και 50 ευρώ για κάθε επόμενο, με ανώτατο όριο τα 300 ευρώ συνολικά.

Επίσης, θα καταβληθεί στους δικαιούχους η εισοδηματική ενίσχυση σε οικογένειες ορεινών και μειονεκτικών περιοχών για το έτος 2018.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version