Επικρίσεις από το ΕΒΕΑ
Επιπλέον μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και δημόσιες δαπάνες για επενδύσεις ζήτησε ο Κ.Μίχαλος για να βγει η αγορά από την ύφεση
- 12 Σεπτεμβρίου 2010 22:36
Τη δυσαρεσκειά του για τα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του από το βήμα της ΔΕΘ και αφορούν την φορολογία των επιχειρήσεων και την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ.Μίχαλος.
Ο Κ.Μίχαλος έκανε λόγο για “αποσπασματικά μέτρα – ασπιρίνες” που όπως υποστηρίζει δεν επαρκούν για την αναστροφή της πτωτικής πορείας της αγοράς, καθώς για τη μεν μείωση στη φορολογία των μη διανεμόμενων κερδών των επιχειρήσεων κατά 4% δηλώνει ότι πρέπει να συμπληρωθεί και από άλλα μέτρα όπως η μείωση του ΦΠΑ και η κατάργηση όλων των έκτακτων εισφορών, ενώ για τη ρύθμιση των ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ εμφανίζεται επιφυλακτικός, καθώς εκτιμά ότι στην πράξη οι επιχειρήσεις θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον φόρους.
Ο Κ.Μίχαλος, κάλεσε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την σοσιαλιστική κατεύθυνση της πολιτικής της, που δαιμονοποιεί το κέρδος και να κινηθεί σε φιλελεύθερο μοντέλο διακυβέρνησης και ζήτησε:
*Να μειωθούν όλοι οι φορολογικοί συντελεστές για τις επιχειρήσεις
*Να ενισχυθούν οι δαπάνες του κράτους για το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων
*Να γίνουν αναπτυξιακά έργα στην περιφέρεια και να αλλάξει η δημόσια διοίκηση
*Να υπάρξει σκληρή στάση απέναντι στις συντεχνίες
*Να απελευθερωθούν όλα τα κλειστά επαγγέλματα και αγορές
*Να ληφθούν μέτρα για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων