Έρευνα ΥΠ.ΕΣ.: Τρύπα 9 εκατ. ευρώ για μελέτες, οι οποίες πληρώθηκαν αλλά δεν αξιοποιήθηκαν

Ο υποθ\υργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιάννης Μιχελάκης στην συζήτηση για την παραπομπή του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου για δύο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ την Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013.
(EUROKINISSI)
Ο υποθ\υργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιάννης Μιχελάκης στην συζήτηση για την παραπομπή του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου για δύο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ την Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013. (EUROKINISSI) EUROKINISSI

Έρευνα την οποία παρήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης αποκάλυψε κενό ύψους εννέα εκατ. ευρώ για μελέτες οι οποίες ποτέ δεν αξιοποιήθηκαν

Μετά την έρευνα που ζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης προέκυψε ότι μελέτες για 173 έργα  ΣΔΙΤ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση τα οποία είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα Θησέας  από το 2009 παρέμεναν αναξιοποίητες παρά το γεγονός ότι είχε αποπληρωθεί για αυτές το ποσό των εννέα εκατομμυρίων ευρώ.

Τις ημέρες μάλιστα αυτές ολοκληρώνεται και η δεύτερη φάση πληρωμών συνολικού ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ.

Από τις 173 μελέτες μόνο δύο προχώρησαν σε έγκριση από τη Διυπουργική επιτροπή ΣΔΙΤ και βρίσκονται σε φάση δημοπράτησης.

Μετά τη διαπίστωση του σοβαρού αυτού ζητήματος, ο υπουργός Εσωτερικών ζήτησε γραπτή αναφορά στην οποία να αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους δεν υπήρξε ενημέρωση σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα αλλά και για τους λόγους καθυστέρησης στην προώθηση των έργων. Για το θέμα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κ. Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Κώστας Ασκούνης, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Γραμματίδης, ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σωκράτης Λαζαρίδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Finance κ. Αλέξανδρος Πουλαρίκας.

Συζητήθηκαν τρόποι για την ένταξη των Δήμων σε αναπτυξιακά έργα μέσω προγραμμάτων ΣΔΙΤ, όπως είναι ο φωτισμός, έργα αφαλάτωσης κ.α που είναι ανταποδοτικά προς τους Δήμους. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από ξένες εταιρείες και τη δυνατότητα χρηματοδότησης από ξένες τράπεζες.     

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network