Ανεργία: Ακόμη κι αν μειώνονται οι δείκτες, παραμένουμε πρωταθλητές

People walk into a Manpower Employment Organization (OAED) office with graffiti on the wall at right reading "terrorism is the search for a job" in Athens on May 9, 2013. Gripped by a sixth year of recession, Greek unemployment climbed to 27 percent of the workforce in February compared with 26.7 percent a month earlier, the official statistics agency said on May 9.  AFP PHOTO / LOUISA GOULIAMAKI        (Photo credit should read LOUISA GOULIAMAKI/AFP/Getty Images)
People walk into a Manpower Employment Organization (OAED) office with graffiti on the wall at right reading "terrorism is the search for a job" in Athens on May 9, 2013. Gripped by a sixth year of recession, Greek unemployment climbed to 27 percent of the workforce in February compared with 26.7 percent a month earlier, the official statistics agency said on May 9. AFP PHOTO / LOUISA GOULIAMAKI (Photo credit should read LOUISA GOULIAMAKI/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Νέα στοιχεία της Eurostat για την ανεργία στην ευρωζώνη. Μειωμένοι οι δείκτες τον Απρίλιο του 2015, σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2014, αλλά κρατάμε και πάλι την πρωτιά. Ποιες χώρες ακολουθούν. Τα σχέδια για ανάπτυξη θέσεων εργασίας

Στο 25,6% διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον μήνα Απρίλιο, μειωμένη κατά 1,4% από την ίδια περίοδο το 2014, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιεί σήμερα η Eurostat. Η Ελλάδα παραμένει πρωταθλήτρια στην ανεργία τόσο στο συνολικό ποσοστό όσο και στην ανεργία των νέων, η οποία διαμορφώθηκε στο 53,2%. Ακολουθεί η Ισπανία με 22,5% και 49,2% αντίστοιχα με στοιχεία, όμως, του Ιουνίου 2015.

Τα μικρότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στη Γερμανία (4,7%) και στην Τσεχία (4,9%).

Συνολικά στην ευρώζωνη το ποσοστό ανεργίας για το μήνα Ιούνιο διαμορφώθηκε στο 11,1% σε σχέση με 11,6% το Ιούνιο του 2014. Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης τα ίδια ποσοστά διαμορφώθηκαν στο 9,6% και 10,2%.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα παραπάνω ποσοστά για το σύνολο της ευρωζώνης και της ΕΕ είναι τα χαμηλότερα, από το Μάρτιο του 2012 και το Ιούλιο του 2011 αντίστοιχα, γεγονός που δείχνει ότι η "ανάπτυξη" ενισχύεται στην Ευρώπη.

"Η Επιτροπή εργάζεται για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης, την τόνωση των επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας", δήλωσε η αρμόδια Επίτροπος για την απασχόληση, Μαργκρέτε Βεστάχερ. Σύμφωνα με την ίδια, το επενδυτικό πακέτο των 315 δισ., το λεγόμενο "πακέτο Γιούνκερ", μπορεί να δημιουργήσει επιπλέον "εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας - κυρίως για τους νέους".

Τέλος, προανήγγειλε πως μετά το καλοκαίρι θα προτείνει μέτρα για την "αποτελεσματική" υποστήριξη των μακροχρόνια ανέργων.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network