Αντίδραση ΕΣΕΕ στο αίτημα των ξενοδόχων για ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή

Κοινή συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήσαν η ΓΣΕΒΕΕ, η ΕΣΕΕ και η ΟΙΥΕ σχετικά με τις επιπτώσεις που θα έχει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές στην οικονομία, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή, το οποίο προωθεί το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, την Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013, στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΒΕΕ. 
Στην συνέντευξη παρουσιάστηκαν στοιχεία από τα Ινστιτούτα της ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ και ΙΝΕΜΥ ΕΣΕΕ) για την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, καθώς και οι προτάσεις της ΓΣΕΒΕΕ, της ΕΣΕΕ και της ΟΙΥΕ για το ζήτημα αυτό. 
Να σημειωθεί οτι μετά από κοινή σύσκεψη της ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ και ΟΙΥΕ, οι οποίες εκπροσωπούν την συντριπτική πλειοψηφία του εμπορικού κόσμου και των εργαζομένων, αποφασίστηκε να συστήσουν «κοινωνική κίνηση» με την επωνυμία «Συμμαχία για την Κυριακή β Αργία», με σκοπό την διαφύλαξη της ημέρας της Κυριακής ως γενικής αργίας.
(EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
Κοινή συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήσαν η ΓΣΕΒΕΕ, η ΕΣΕΕ και η ΟΙΥΕ σχετικά με τις επιπτώσεις που θα έχει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές στην οικονομία, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή, το οποίο προωθεί το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, την Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013, στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΒΕΕ. Στην συνέντευξη παρουσιάστηκαν στοιχεία από τα Ινστιτούτα της ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ και ΙΝΕΜΥ ΕΣΕΕ) για την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, καθώς και οι προτάσεις της ΓΣΕΒΕΕ, της ΕΣΕΕ και της ΟΙΥΕ για το ζήτημα αυτό. Να σημειωθεί οτι μετά από κοινή σύσκεψη της ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ και ΟΙΥΕ, οι οποίες εκπροσωπούν την συντριπτική πλειοψηφία του εμπορικού κόσμου και των εργαζομένων, αποφασίστηκε να συστήσουν «κοινωνική κίνηση» με την επωνυμία «Συμμαχία για την Κυριακή β Αργία», με σκοπό την διαφύλαξη της ημέρας της Κυριακής ως γενικής αργίας. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

Αντίδραση ΕΣΕΕ στο αίτημα των ξενοδόχων για τη λειτουργία των καταστημάτων περισσότερες Κυριακές ετησίως

«Να αποφασίσουν, συνυπολογίζοντας την αντοχή του ελληνικού εμπορίου και τη δυνατότητα των καταναλωτών» προέτρεψε τους αντιπεριφερειάρχες ο πρόεδρος του Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης, με δήλωσή του σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, «είναι αδύνατο να ζητάμε από τους ξενοδόχους να λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία τους σε παραθαλάσσιες περιοχές και θερινούς προορισμούς 12 μήνες τον χρόνο, παρά το γεγονός ότι η θάλασσα είναι στις προτιμήσεις του Έλληνα επισκέπτη και ξένου τουρίστα, ακόμα και τον χειμώνα.

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα ξενοδοχεία στα νησιά μας και τα τουριστικά καλοκαιρινά θέρετρα δεν λειτουργούν τον χειμώνα και προσπαθούμε να καταλάβουμε γιατί οι ξενοδόχοι θέλουν όλα τα εμπορικά καταστήματα ανοικτά ως "κράχτη" όλες τις Κυριακές του χρόνου.

Όλοι προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε τα προϊόντα City Break και εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως σε όλες τις σύγχρονες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά αφού πρώτα δημιουργήσουμε αυτά τα προϊόντα στοχευμένα, ανοίγοντας πρώτα τα ξενοδοχεία και όχι με πειραματικές γενικολογίες. Ο τουρισμός υποδέχεται τον επισκέπτη και το ελληνικό εμπόριο τον ακολουθεί. Για τον λόγο αυτό το Μοναστηράκι στο κέντρο της Αθήνας και οι βασικοί χειμερινοί τουριστικοί προορισμοί, ως γνωστόν, διατηρούν τα εμπορικά καταστήματά τους ανοιχτά όλες τις Κυριακές κατά τη διάρκεια της χειμερινής σεζόν».

Σύμφωνα με τον κ.Κορκίδη, «οι αντιπεριφερειάρχες και οι λοιποί φορείς, έχουν την ευθύνη να αποφασίσουν με τις τοπικές τους κοινωνίες και όχι σύμφωνα με τις δηλώσεις του ΣΕΤΕ και με τηλεφωνικές παρεμβάσεις του ΥΠΑΑΝ, που υποτιμούν το ρόλο της τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), με δήλωση, χθες, του προέδρου του Ανδρέα Ανδρεάδη προέτρεψε τις Περιφέρειες να αποφασίσουν επί του θέματος της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων, συνυπολογίζοντας τη δυναμική του ελληνικού τουρισμού.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network