Απαιτούν απολύσεις ένστολων και εκπαιδευτικών

Συνάντηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Α. Παπανδρέου, με τους επικεφαλής του κλιμακίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στη Βουλή, Σάββατο 28 Ιαν. 2012. (EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ)
Συνάντηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Α. Παπανδρέου, με τους επικεφαλής του κλιμακίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στη Βουλή, Σάββατο 28 Ιαν. 2012. (EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ) EUROKINISSI

Προς αξιολόγηση και απολύσεις και κατηγορίες εργαζομένων, που μέχρι σήμερα εξαιρούνταν. Διαβάστε στο NEWS 247 τι ζήτησε η Τρόικα από Βενιζέλο και Ρέππα

Και οι ένστολοι και οι εκπαιδευτικοί, θα συμπεριληφθούν στις 150.000 αποχωρήσεις, τις οποίες έχει απαιτήσει η Τρόικα για την μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, έως το 2015.

Σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικού στελέχους, κατά την σημερινή συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρη Ρέππα, με τους επικεφαλής της τρόικας, οι τελευταίοι απαίτησαν την άμεση έναρξη της διαδικασίας για τη μείωση των δομών και του αριθμού των υπαλλήλων του Δημοσίου, την αξιολόγηση των οποίων ανέλαβε γαλλική εταιρία.

Το ίδιο στέλεχος ανέφερε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι θα υπάρξουν και απολύσεις εν ενεργεία υπαλλήλων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "με την αξιολόγηση θα δούμε ποιοι "κουμπώνουν" με τις απαιτήσεις μας και ποιοι όχι".

Σημειώνεται ότι, στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα (συμπεριλαμβάνονται οι επιχειρήσεις, στις οποίες έχει την πλειοψηφία το Δημόσιο) υπηρετούν αυτή την περίοδο περίπου 750.000 άτομα, ενώ ειδικά στον στενό δημόσιο τομέα (υπουργεία, κ.λπ.) μόνον περίπου 350.000 άτομα.

Ο κυβερνητικός αξιωματούχος εξήγησε ότι το γεγονός αυτό διευρύνει αναγκαστικά την αξιολόγηση και στους ένστολους και τους εκπαιδευτικούς. Όσον αφορά την αξίωση για μία μόνον πρόσληψη ανά 10 αποχωρήσεις, σύμφωνα με το κυβερνητικό στέλεχος, η Task Force θεωρεί ότι εάν αυτό εφαρμοσθεί θα διαλυθούν οι δομές του Δημοσίου.

Όσον αφορά τα ζητήματα που αφορούν στις ριζικές αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς, ο κυβερνητικός παράγοντας ανέφερε ότι "αυτά συζητούνται σε άλλο επίπεδο".

Ποιοι εξαιρούνται

Υπενθυμίζεται, ότι μέχρι σήμερα, εξαιρούνταν από την διαδικασία της αξιολόγησης οι εξής κατηγορίες εργαζομένων:

* Εκπαιδευτικοί, ερευνητές, ειδικοί επιστήμονες

* Ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό προσωπικό. Υπάλληλοι διπλωματικού κλάδου. Καλλιτεχνικό προσωπικό της Ορχήστρας Λυρικής Σκηνής, της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης

* Θρησκευτικοί λειτουργοί

* Φύλακες φυλακών και σωφρονιστικοί υπάλληλοι

* Ένστολο προσωπικό της Πυροσβεστικής και προσωπικό της ΕΥΠ. Προϊστάμενοι οργανικών μονάδων Γενικής Delta.001ιεύθυνσης

* Υπάλληλος του οποίου ο σύζυγος ή η σύζυγος έχει ενταχθεί σε εφεδρεία. Υπάλληλος του οποίου ο σύζυγος ή η σύζυγος ή το τέκνο έχει αναπηρία τουλάχιστον 67 %

* Υπάλληλος που είναι ανάπηρος σε ποσοστό τουλάχιστον 67 % ή πολύτεκνος

* Υπάλληλος προστάτης μονογονεϊκής οικογένειας.

Την ίδια στιγμή, η Τρόικα ζητά μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα, εκτός του 15% που έχουν ήδη μειωθεί, επιπλέον κατά 25%.

"Είναι δραματικό να περικόπτεις μισθούς και συντάξεις, ναι, επιπλέον όμως αυτό που έπεται, δεν περιγράφεται", δήλωσε νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών, από το βήμα της Βουλής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γραπτές εξετάσεις για 750.000 δημοσίους υπαλλήλους

Τέλος στη μονιμότητα στο δημόσιο βάζει η τρόικα

Τα 7 κριτήρια αξιολόγησης του Δημοσίου

SHARE:

24Media Network