Απειλή απόλυσης για όσους κάνουν λευκή απεργία

ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ EUROKINISSI

"Επισήμως, δεν τίθεται θέμα απολύσεων στο δημόσιο, αλλά..." είναι η φράση, στην οποία συνοψίζεται η πρόθεση της κυβέρνησης για τους αργόμισθους στο δημόσιο. Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ανοιχτό ζήτημα απολύσεων στο δημόσιο τομέα άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, με δηλώσεις που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

Μολονότι επισήμως οι απολύσεις στο Δημόσιο αποτελούν κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να συζητείται το θέμα της εργασιακής εφεδρείας για υπαλλήλους που κάνουν "λευκή" απεργία ή είναι "αργόμισθοι".

ADVERTISING

"Δεν θα δεχθούμε "αργομισθίες" και "λευκές" απεργίες, επειδή κόπηκε ένα επίδομα και ταυτόχρονα να μιλάμε για "εργασιακή εφεδρεία" τόνισε.

Ο κ. Μόσιαλος πρόσθεσε ότι Θα πρέπει το θέμα αυτό να ανοίξει πολιτικά.

"Πρέπει να διασφαλίσουμε το δημόσιο συμφέρον και κάποια στιγμή θα πρέπει όλοι, ακόμα και η ΑΔΕΔΥ, να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Θα πρέπει να κινητοποιήσουμε την κρατική μηχανή, η οποία δεν λειτουργούσε εδώ και 30 χρόνια", είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς εάν θα υπάρξουν νέα μέτρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι ο ισοσκελισμός του προϋπολογισμού, με την αύξηση των εσόδων και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να τηρήσουμε  απαρέγκλιτα το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

SHARE:

24Media Network