ΑΣΕΠ: Η διευκρίνιση που δόθηκε για τον αριθμό των υποψηφίων στον πρόσφατο διαγωνισμό

ΑΣΕΠ: Η διευκρίνιση που δόθηκε για τον αριθμό των υποψηφίων στον πρόσφατο διαγωνισμό
INTIME NEWS

Ο ΑΣΕΠ διευκρίνισε για ποιο λόγο προκύπτει διαφορά μεταξύ του αριθμό των υποψηφίων και των απαντητικών φύλλων που τελικά παραδόθηκαν.

Την απορία πολλών υποψηφίων προκάλεσε η ανακοίνωση του ΑΣΕΠ ότι, ενώ προσήλθαν στον πρόσφατο διαγωνισμό της 4ης Μαρτίου 76.799 υποψήφιοι, διορθώθηκαν 153.765 απαντητικά φύλλα.

Και αυτό γιατί μ’ έναν απλό πολλαπλασιαμό (76.799 Χ 2) τα απαντητικά φύλλα θα έπρεπε λογικά να είναι 153.598. Πώς προέκυψαν 167 απαντητικά φύλλα περισσότερα;

Θέσαμε το θέμα στα υπόψιν του ΑΣΕΠ ο οποίος μάς διαμήνυσε ότι ο αριθμός των 76.799 υποψηφίων προέκυψε από τα στατιστικά που έδωσαν τα σχολεία και ίσως να μην είναι ο τελικός.

Ο “επίσημος” (ας τον πούμε έτσι) αριθμός υποψηφίων θα προκύψει από τα απαντητικά φύλλα που θα διορθωθούν, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο δίμηνο (με τις προσπάθειες να εντείνονται στην κατεύθυνση της όσο το δυνατόν πιο άμεσης ανακοίνωσης).

*Το NEWS 24/7 αναλαμβάνει δράση για τη βελτίωση της διαφάνειας στην Ελλάδα με το Παρατηρητήριο της Διαύγειας! Επιδιώκουμε να συμβάλουμε στη βελτίωση της δημόσιας διοίκησης και στη διαφάνεια μέσα από μια καινοτόμα πρωτοβουλία.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα