“Big Brother” σε εργαζόμενο με τηλεργασία

“Big Brother” σε εργαζόμενο με τηλεργασία

Τριτοκοσμικές συμβάσεις εργασίας για εργαζόμενους σε καθεστώς τηλεργασίας. Καταγγελία εργαζομένου διερευνά η Επιθεώρηση Εργασίας.

Σάλο έχει προκαλέσεi αποκάλυψη του OPEN για τριτοκοσμικές συμβάσεις εργασίας που απαιτεί εργοδότης να υπογραφούν από τους εργαζομένους του. Οι συμβάσεις προβλέπουν ακόμη και δικαίωμα του εργοδότη να μπαίνει στο σπίτι τού εργαζόμενου κατά την τηλεργασία. Ήδη η επιθεώρηση εργασίας έχει παρέμβει.

Σύμφωνα με καταγγελία εργαζομένου, μεγάλη εταιρεία που απασχολεί εκατοντάδες υπαλλήλους σε καθεστώς τηλεργασίας, αποφάσισε να εφαρμόσει το σύστημα του «Μεγάλου Αδελφού» στα σπίτια των υπαλλήλων της.


«Ζητάνε να έχουν έλεγχο το χώρο του σπιτιού και να μας βάλουν κάμερα, ώστε να ελέγχουν ότι τηρούνται οι πολιτικές της εταιρείας, με την πρόφαση προστασίας των προσωπικών δεδομένων των πελατών» αναφέρει ο καταγγέλων.

Η τροποποιημένη σύμβαση που όπως ισχυρίζεται ο εργαζόμενος κλήθηκε να υπογράψει, αναφέρει ότι ο μισθωτός συναινεί στην επιθεώρηση κατά τη διάρκεια των εργασίμων ωρών, υπό την προϋπόθεση της έγκαιρης προειδοποίησης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα