Δέσμευση για 153.000 νέες θέσεις εργασίας το 2012

Στιγμιότυπο από την σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο με θέμα Δράσεις κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011 στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη σύσκεψη  συμμετάσχουν ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο αντι πρό εδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, ο υπουρ γός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος, ο υπουργός Επικρατείας & κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής και ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.--ΣΤΗ ΦΩΤΟ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ, Ο ΜΗΤΡΟΠ. ΠΑΤΡΩΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ  ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
Στιγμιότυπο από την σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο με θέμα Δράσεις κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011 στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη σύσκεψη συμμετάσχουν ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο αντι πρό εδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, ο υπουρ γός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος, ο υπουργός Επικρατείας & κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής και ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.--ΣΤΗ ΦΩΤΟ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ, Ο ΜΗΤΡΟΠ. ΠΑΤΡΩΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Συγκεκριμένα μέτρα με στόχο τη στήριξη των ανέργων και των φτωχών ετοιμάζει η κυβέρνηση. Ενεργοποιείται ο Λογαριασμός Ανεργίας για ελεύθερους επαγγελματίες. Φιλόδοξος στόχος για νέες θέσεις εργασίας το επόμενο τρίμηνο

Συγκεκριμένες δράσεις για την ενίσχυση της απασχόλησης εξετάστηκαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Την ώρα που η ανεργία αυξάνεται μήνα με το μήνα και απειλεί την κοινωνική συνοχή, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πάρει μέτρα που επικεντρώνονται σε δύο άξονες:

*Την προώθηση ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης και κατάρτισης, με στόχους την ενίσχυση της απασχόλησης και διατήρηση των θέσεων εργασίας, την επανένταξη ανέργων στην αγορά εργασίας, και ιδιαίτερα των νέων και των μακροχρόνια ανέργων, και την κατάρτιση ανέργων και εργαζομένων.

Στόχος σύμφωνα με τον πρωθυπουργό είναι η δημιουργία153.000 θέσεων εργασίας στο πρώτο τρίμηνο του 2012.

*Την στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων , με στόχους:

Την εξασφάλιση υγειονομικής περίθαλψης για όλους τους ανέργους καθώς και τους εργαζόμενους, που δεν συμπλήρωσαν τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων που προβλέπονται από τα ταμεία.

Την ενίσχυση και διεύρυνση των Προνοιακών δομών και προγραμμάτων, όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι», τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και Αναπήρων για τα οποία εξασφαλίζουμε τους πόρους για τη βιώσιμη ανάπτυξη τους.

Την παροχή κάθε δυνατής στήριξης και φροντίδας στα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειες τους.

Την ενεργοποίηση του νεοσύστατου Λογαριασμού Ανεργίας για τους ελεύθερους επαγγελματίες, στους οποίους θα περιλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι με δελτίο παροχής υπηρεσιών που δεν είχαν μέχρι σήμερα ασφάλεια για τον κίνδυνο της ανεργίας.

Τον Ιανουάριο τα νέα προγράμματα

Στην κατεύθυνση αυτή συζητήθηκαν μέτρα που μπορούν άμεσα να ληφθούν, καθώς και πρωτοβουλίες που βρίσκονται ήδη σε διαφορετικά στάδια υλοποίησης και αποφασίστηκε η ενίσχυση και ο καλύτερος συντονισμός τους.

Έτσι το πρώτο τρίμηνο του έτους προβλέπεται να αρχίσει η εφαρμογή προγραμμάτων συνολικού προϋπολογισμού 773,8 εκάτ. ευρώ με 153.080 ωφελούμενους καθώς και προγράμματα κατάρτισης, ύψους 124 εκατ. ευρώ, με 25.000 ωφελούμενους, που υλοποιούνται το πρώτο τρίμηνο του 2012. Αφορά διάφορες επαγγελματικές ομάδες που επηρεάζονται από την διαρθρωτική προσαρμογή του κλάδου τους.

Ο ρόλος της εκκλησίας

Αναφορά έγινε και στη σημαντική προσφορά της Εκκλησίας, που λειτουργεί ένα εκτεταμένο και πυκνό, σε όλη την ελληνική επικράτεια, δίκτυο κοινωνικής στήριξης και αλληλεγγύης, με χιλιάδες ημερήσια γεύματα, "δέματα στο σπίτι" σε οικογένειες και πλήθος άλλων δράσεων.

Διαπιστώθηκε η ανάγκη ευρείας κλίμακας παρεμβάσεων για την άρση των ποικίλων γραφειοκρατικών εμποδίων (όπως μεταξύ άλλων η ταχεία αξιοποίηση εγκαταλειμμένων κτιρίων), που δυσχεραίνουν την αποτελεσματική υλοποίηση των κοινωνικών δράσεων σε επίπεδο περιφέρειας και δήμου.

Αποφασίστηκε η ανάγκη υιοθέτησης, όπου χρειάζεται, ταχύρρυθμων διαδικασιών, προκειμένου να παρακαμφθούν εμπόδια και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

Γι' αυτό το σκοπό, συστήνεται Επιτροπή υπό την προεδρία του υπουργού Επικρατείας κ. Γ. Σταυρόπουλου, με τη συμμετοχή και του υπουργείου Εργασίας, της περιφέρειας, του δήμου Αθηναίων, και άλλων φορέων, για την νομική επεξεργασία σχετικού πολυνομοσχεδίου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.

SHARE:

24Media Network