Διατηρούνται τα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση των ναυτικών

Απεργία στα πλοία
Απεργία στα πλοία NIKOS LIBERTAS / SOOC

Τι ανέφερε ο κ. Πετρόπουλος στη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της ΠΝΟ για το εφάπαξ και τις συντάξεις χηρείας

Τη διαβεβαίωση ότι διατηρούνται τα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση των ναυτικών, έδωσε προς τη διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Τάσος Πετρόπουλος, που μαζί τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, είχε, την Πέμπτη την πρώτη από τις προγραμματισμένες συναντήσεις με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των ναυτικών στο υπουργείο Ναυτιλίας

Ο υφυπουργός Εργασίας, αναγνώρισε την τεράστια προσφορά των Ναυτικών στην οικονομία της Ελλάδας αναφέροντας ότι: «Βάζουμε άλλα θεμέλια στην Κοινωνική Ασφάλιση, και, στην εφαρμογή του νόμου 4387, λαμβάνονται υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ναυτικού επαγγέλματος».

Πρόσθεσε ότι διατηρούνται τα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση των ναυτικών, ενώ τα όσα κυκλοφορούν για το ύψος των συντάξεων είναι ακόμα στον αέρα καθώς δεν έχει εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος που θα ρυθμίζει τις λεπτομέρειες.

Πρόσθεσε επίσης ότι προσωρινές συντάξεις έχουν ξεκινήσει να καταβάλλονται και ήδη έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς του μεγαλύτερου ποσοστού των αιτηθέντων. Τόνισε επίσης ότι ο καθορισμός των εφάπαξ έγινε με εγκύκλιο που εκδόθηκε στις 22 Δεκεμβρίου, στη βάση των προτάσεων των συνδικάτων και της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής.

Τέλος για τις συντάξεις χηρείας ανέφερε ότι ακολουθήθηκε το πρότυπο που ισχύει στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, για προφανείς λόγους.

Ο κ. Πετρόπουλος απευθυνόμενος στα μέλη της ΠΝΟ είπε ότι παραλαμβάνοντας «ένα πλοίο που μπάζει νερά, πρώτο μέλημα είναι να σταματήσουμε τις διαρροές» και το κάνουμε αναλογιζόμενοι πάντα τις ιδιαιτερότητες αλλά και την συνεισφορά των ναυτικών στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Π.Κουρουμπλής προανήγγειλε ειδική συνάντηση με την ΠΝΟ και με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει υποσχεθεί ότι θα αναλάβει για τα χρονίζοντα θέματα των Ναυτικών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συντάξεις
SHARE:

24Media Network