Απαγόρευσαν σε εργαζόμενους να υπογράψουν συλλογική σύμβαση εργασίας

Απαγόρευσαν σε εργαζόμενους να υπογράψουν συλλογική σύμβαση εργασίας
MotionTeam

Εργαζόμενοι άκουσαν απορημένοι να τους ανακοινώνεται από γνωστή Εταιρία Προσωπικής Απασχόλησης ότι δεν μπορούν να υπογράψουν συλλογική σύμβαση εργασίας.

Συναγερμό στις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας προκάλεσε είδηση που έφτασε στα αυτιά (αλλά και στους υπολογιστές) των αρμοδίων.

Εταιρία Προσωπικής Απασχόλησης (πρόκειται για εταιρίες που μεσολαβούν μεταξύ εργαζόμενου και εργοδότη) αρνήθηκε αίτημα των εργαζομένων της να υπογραφεί νέα συλλογική σύμβαση εργασίας!

Η δικαιολογία που χρησιμοποιήθηκε είναι ότι “κάτι τέτοιο δεν το επιτρέπει η εργοδοτική μας οργάνωση” ενώ οι εργαζόμενοι κλήθηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις. Προφανώς πρόκειται για γεγονός που δημιουργεί πλήθος ερωτημάτων.

Η εν λόγω εταιρία είναι μία από τις δυνατές του χώρου και “προμηθεύει” με εργαζόμενους πολύ μεγάλες επιχειρήσεις της ελληνικής αγοράς, μεταξύ άλλων και τραπεζικές.

Το υπουργείο, που αναμένεται να εκδώσει και σχετική ανακοίνωση για το θέμα, μελετά τον τρόπο αντίδρασης και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει να περάσει αυτή η επικίνδυνη, για τους εργαζόμενους, μεθόδευση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα