ΓΣΕΕ: Καμία αλλαγή στην Εθνική Συλλογική Σύμβαση

ΓΣΕΕ: Καμία αλλαγή στην Εθνική Συλλογική Σύμβαση
Στιγμιότυπο από την συνάντηση του Πρωθυπουργου Λουκά Παπαδήμου με το προεδρείο της ΓΣΕΕ,Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Την πλήρη διαφωνία του για την μείωση των εθνικών συλλογικών συμβάσεων εξέφρασε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ αμέσως μετά την συνάντηση που είχε με τον Λ. Παπαδήμο (Vid)

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον πρόεδρο του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλο και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η Συνομοσπονδία δεν πρόκειται να δεχθεί καμία αλλαγή της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας σχετικά με τον κατώτατο μισθό και τα επιδόματα.

“Για τη ΕΓΣΣΕ δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε ούτε βήμα υποχώρηση”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο.

“Έχουμε υπογράψει την ΕΓΣΣΕ, τους καλούμε (τους εργοδότες) να τηρήσουν την υπογραφή τους, δεν δίνουμε τη συναίνεση να πάρουν πίσω την ΕΓΣΣΕ”, προσέθεσε, λέγοντας πως η ΓΣΕΕ δεν συζητά ούτε την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού.

Παράλληλα, δήλωσε διατεθειμένος να συζητήσει με την κυβέρνηση και τους εργοδότες ζητήματα μη μισθολογικού κόστους, αλλά και για την προστασία των θέσεων εργασίας, ενώ τόνισε ότι “άνοιξε μια συζήτηση, όχι διαπραγμάτευση, ούτε διάλογος”.

Όσον αφορά το θέμα των ασφαλιστικών ταμείων ο Γιάννης Παναγόπουλος σημείωσε ότι δεν μπορεί να γίνει κούρεμα στα αποθεματικά των ταμείων χωρίς να γίνει ανακεφαλαιοποίηση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, ο πρωθυπουργός τους είπε ότι τις προτάσεις αυτές τις καταθέτουν οι δανειστές μας και όχι η κυβέρνηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα