ΙΟΒΕ: Απαξιώνεται εργασιακά το 60% των ανέργων

ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΟΑΕΔ-ΑΝΕΡΓΟΙ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΟΑΕΔ-ΑΝΕΡΓΟΙ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Ως μη βιώσιμο χαρακτηρίζει ο διευθυντής έρευνας του ΙΟΒΕ το ποσοστό 27% της ανεργίας. Τι σημαίνει αυτό για τους πολίτες που έχουν χάσει τη δουλειά τους

Επισημαίνοντας πως το 27% της ανεργίας στη χώρα μας δεν είναι βιώσιμο, ο διευθυντής έρευνας του ΙΟΒΕ Άγγελος Τσακανίκας σημειώνει πως αν σε άλλες χώρες του εξωτερικού η ανεργία άγγιζε διψήφιο νούμερο θα έπεφταν κυβερνήσεις.

Ανέφερε ακόμα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πως πάνω από το 60% των ανέργων είναι άνεργοι για περισσότερους από 12 μήνες και απαξιώνονται έτσι εργασιακά.

"Κοιτάμε τη μακροχρόνια ανεργία. Σε αυτά τα επίπεδα δεν κοιτάμε το 26, 27% ή το 28%", υπογράμμισε.

"Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία δεν είναι διατεθειμένοι να δεχθούν χαμηλούς μισθούς, ενώ ακόμη και στα υψηλά μορφωτικά επίπεδα το επίπεδο της ανεργίας είναι υψηλό".

Εκτίμησε μάλιστα πως πρέπει να μπει η ιδέα στους νέους να ιδρύσουν οι ίδιοι μια επιχείρηση.

Σημειώνεται ότι από σήμερα Τρίτη αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εργασίας οι πληροφορίες για την πρώτη δράση του υπουργείου στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τους Νέους.

Το πρόγραμμα αφορά νέους ανέργους που επιθυμούν να ενταχθούν σε προγράμματα για κατάρτιση και απασχόληση και αφορά συνολικά 35 χιλιάδες νέους ηλικίας από 18 έως 29 ετών, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν 80 ώρες κατάρτισης και θα κάνουν 5 μήνες πρακτική άσκηση ενώ μετά θα μπορούν να προσληφθούν σε επιδοτούμενες θέσεις εργασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πρόγραμμα εισόδου στην αγορά εργασίας 35.000 νέων ανέργων

SHARE:

24Media Network