Κυβερνητικά σενάρια για ανταλλαγή θέσεων στους ενστόλους

Πορεία ενστόλων (πυροσβέστες, λιμενικοί, αστυνομικοί) προς τη Βουλή, από τον Ευαγγελισμό όπου συγκεντρώθηκαν νωρίτερα την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012, διαμαρτυρόμενοι για τις επικείμενες περικοπές στις αποδοχές τους.
Πορεία ενστόλων (πυροσβέστες, λιμενικοί, αστυνομικοί) προς τη Βουλή, από τον Ευαγγελισμό όπου συγκεντρώθηκαν νωρίτερα την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012, διαμαρτυρόμενοι για τις επικείμενες περικοπές στις αποδοχές τους. EUROKINISSI

Σενάριο ανταλλαγής ένστολων φαίνεται να εξετάζει η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση εμφανίζεται να εξετάζει την οικειοθελή μετάταξη των ένστολων σε άλλα σώματα των ενόπλων δυνάμεων αλλά και ασφαλείας γενικότερα.

Ο λόγος να ικανοποιηθούν τα δύο βασικά προαπαιτούμενα της τρόικας, δηλαδή η κινητικότητα 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και η απόλυση 2.000 εργαζομένων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Καθημερινή, το θέμα των απολύσεων στο δημόσιο αναμένεται να το αναλάβει προσωπικά ο πρωθυπουργός.

Έως τα τέλη του 2013 αναμένεται να προωθηθούν οι αναγκαστικές αποχωρήσεις στο Δημόσιο και το κλείσιμο οργανισμών, δήλωσε στο μεταξύ στο Mega ο αρμόδιος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκης.

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των προς αποχώρηση υπαλλήλων, ο κ. Μανιτάκης τον υπολόγισε σε περίπου 4.000, αποσαφηνίζοντας ωστόσο πως δεν θα γίνουν οριζόντιες απολύσεις.

SHARE:

24Media Network