Με καταλήψεις και δυναμικές κινητοποιήσεις απαντούν οι εργαζόμενοι στους δήμους

Mικροένταση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ανάμεσα σε αστυνομικούς και δημοτικών υπαλλήλων την Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013. 
Οι δημοτικοί υπάλληλοι κατέβηκαν την Β. Κωνσταντίνου, έστριψαν, μπαίνοντας ανάποδα στην Ηρώδου Αττικού που δεν ήταν αποκλεισμένη απο την αστυνομία κι έφτασαν μπροστά απο το Μέγαρο Μαξίμου και το Προεδρικό Μέγαρο Μαξίμου.  Αστυνομικοί της ομάδας Δ περικύκλωσαν το βαν που βρισκόταν μπροστά απο την πορεία ενώ στη συνέχεια στο σημείο έφτασαν και διμοιρίες των ΜΑΤ.
(EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
Mικροένταση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ανάμεσα σε αστυνομικούς και δημοτικών υπαλλήλων την Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013. Οι δημοτικοί υπάλληλοι κατέβηκαν την Β. Κωνσταντίνου, έστριψαν, μπαίνοντας ανάποδα στην Ηρώδου Αττικού που δεν ήταν αποκλεισμένη απο την αστυνομία κι έφτασαν μπροστά απο το Μέγαρο Μαξίμου και το Προεδρικό Μέγαρο Μαξίμου. Αστυνομικοί της ομάδας Δ περικύκλωσαν το βαν που βρισκόταν μπροστά απο την πορεία ενώ στη συνέχεια στο σημείο έφτασαν και διμοιρίες των ΜΑΤ. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

Σκληραίνει τη στάση της απέναντι στην κυβέρνηση η ΠΟΕ - ΟΤΑ αντιδρώντας στην ψήφιση του ασφαλιστικού και προαναγγέλλει δυναμικές κινητοποιήσεις

Την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου απαιτούν οι εργαζόμενοι στους δήμους θεωρώντας πως το νομοσχέδιο όπως συμφωνήθηκε από κυβέρνηση και θεσμούς είναι κατά πολύ χειρότερο από την πρόταση που είχε κατατεθεί πριν λίγους μήνες.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση της η ΠΟΕ - ΟΤΑ πρόκειται για "αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση"  που θα φέρει μειώσεις συντάξεων, κατάργηση του αναδιανεμητικού χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, μειώσεις στο εφάπαξ και επανυπολογισμό των συντάξεων των ήδη συνταξιούχων.  "Το Σχέδιο Νόμου μας βρίσκει ιδεολογικά, συνδικαλιστικά, πολιτικά, και εργασιακά αντίθετους" σημειώνεται με έμφαση.

Καταλήψεις σε ΧΥΤΑ και δημοτικά κτήρια

Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο οι εργαζόμενοι των δήμων δεν πρόκειται να μείνουν άπραγοι και ήδη έχουν αποφασίσει δυναμικές κινητοποιήσεις. Οι δράσεις θα ξεκινήσουν άμεσα μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα οπότε και θα υπάρξει λεπτομερείς ενημέρωση των εργαζομένων για τις αλλαγές που έρχονται όπως αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Στόχος είναι να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή προετοιμασία και οργάνωση των κινητοποιήσεων που θα φέρει μαζική συμμετοχή στέλνοντας στην πολιτική ηγεσία και τα ανάλογα μηνύματα.

Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν την Πέμπτη 5 Μαΐου με την Ομοσπονδία να καλεί όλους τους Συλλόγους της σε καταλήψεις Χ.Υ.Τ.Α., Δημαρχείων, Γκαράζ και Δημοτικών Κτηρίων, ενώ πρόκειται να προχωρήσει και σε 48ωρη Γενική Απεργία προκαλώντας "μπαλκ-ουτ" σε όλους τους δήμους της χώρας.

"Μετά από έξη χρόνια σκληρής μνημονιακής πολιτικής, με χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία, με περικοπές μισθών και συντάξεων, με φοροεπιδρομή και ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας και αντιμέτωποι με το φάσμα της εξαθλίωσης και της μιζέριας, για μια ακόμη φορά όλοι μας θα πρέπει να σταθούμε στον ύψος των περιστάσεων" καταλήγει το Γ.Ο. της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

48ωρη απεργία κήρυξε η ΠΟΕΣΥ

Απεργία προανήγγειλε η ΠΝΟ αντιδρώντας στο ασφαλιστικό

SHARE: