Δικαστική βόμβα στην εφεδρεία

Δημόσιος Τομέας,στιγμιότυπο από Εφορία,Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Δημόσιος Τομέας,στιγμιότυπο από Εφορία,Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Απόφαση κόλαφος για την εργασιακή εφεδρεία στο Δημόσιο. Παγώνει την υπαγωγή εργαζομένου σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών. Ανοίγει ο δρόμος για εκατοντάδες προσφυγές

Στον "πάγο" η υπαγωγή σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα εργαζομένου του Δημοσίου με προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών.

Ειδικότερα, το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, σύμφωνα με την "Ημερησία", εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία δικαιώνει υπάλληλο που υπηρετούσε σε Υπηρεσία Δημοσιονομικών Ελέγχων και ο οποίος ετέθη σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας.

Ο υπάλληλος υποστηρίζει στην αίτηση ακύρωσης της απόφασης ότι παραβιάστηκε το δικαίωμά του να εξελιχθεί μισθολογικά κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του μέχρι τη νόμιμη συνταξιοδότησή του, το 2013.

Αναφέρει ακόμα ότι δεν διασφαλίστηκε η ίση μεταχείρισή του σε σχέση με τους υπόλοιπους υπαλλήλους της υπηρεσίας, αφού δεν υπήρξε προηγούμενη συγκριτική αξιολόγηση των προσόντων τους με αντικειμενικά κριτήρια.

Υποστηρίζει, εξάλλου, ότι η αιφνίδια απόφαση ανέτρεψε τον οικογενειακό του προγραμματισμό, με αποτέλεσμα να μη δύναται πλέον να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να προκαλέσει νέο "πονοκέφαλο" στην κυβέρνηση, καθώς θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξουν πολλοί εργαζόμενοι που θα προσφύγουν δικαστικά, ζητώντας να εξαιρεθούν της εφεδρείας και να επανέλθουν στις υπηρεσίες τους

Ενώ αυτή η απόφαση έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας, επιχείρησε με χθεσινές δηλώσεις του να βγάλει εαυτόν από το κάδρο ενδεχόμενων απολύσεων , ξεκαθαρίζοντας ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετος σε "ένα μέτωπο απολύσεων" και παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από συναδέλφους του στο ΠΑΣΟΚ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Ρέππας προανήγγειλε απολύσεις στο δημόσιο

"Τιμωρία" σε όσους δεν βγουν σε εφεδρεία

Εκτός Δημοσίου 150.000 υπάλληλοι μέχρι το 2015

SHARE:

24Media Network