Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πετάει το μπαλάκι των απολύσεων σε 4 υπουργούς

The official ceremony that markes the beggining of Greek EU Presidency took place at Zappeion Megaron, in Athens, on January 8, 2014 /          ,  8 , 2014
The official ceremony that markes the beggining of Greek EU Presidency took place at Zappeion Megaron, in Athens, on January 8, 2014 / , 8 , 2014 SOOC

Ποιοι είναι οι τέσσερις υπουργοί που θα πρέπει να αποφανθούν για τις απολύσεις. Ποία η στάση τους

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να πιει άλλο από το πικρό ποτήρι των απολύσεων στο Δημόσιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη ενημερώσει τους εκπροσώπους της Τρόικας ότι η εκπλήρωση του στόχου για 15.000 απολύσεις μέχρι το τέλος του χρόνου (εκκρεμούν περίπου 5.000) εξαρτάται από τις αποφάσεις τεσσάρων υπουργών: Υποδομών και Μεταφορών Μ. Χρυσοχοίδη, Παιδείας Α. Λοβέρδο, Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Καρασμάνη, Πολιτισμού Κ. Τασούλα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, και οι τέσσερις υπουργοί εμφανίζονται απρόθυμοι να υπογράψουν οποιαδήποτε απόφαση για απολύσεις και υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει υπεράριθμο προσωπικό στους τομείς ευθύνης τους.

"Ούτε ένας δεν περισσεύει" φέρεται να έχει πει ο Μ. Χρυσοχοίδης για τα ΝΠΙΔ στο χώρο των συγκοινωνιών απ όπου ζητούνται περίπου 900 απολύσεις. Ο Α. Λοβέρδος επικαλείται και αξιολόγηση που έγινε από ανεξάρτητοι αρχή για τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Ο Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος εκλέγεται στη Β Αθήνας όπως και οι δύο αυτοί υπουργοί, δεν προτίθεται να συγκρουστεί μαζί τους. Θα τους αφήσει να συνεννοηθούν απευθείας με την Τρόικα.

Διαβάστε ακόμα στην  aftodioikisi.gr:

Γιατί δεν επιτρέπεται η εθελοντική εργασία στο Δημόσιο (Γνωμοδοτικό Σημείωμα)

Ο Μητσοτάκης παίρνει και επίσημα πίσω το σύστημα αξιολόγησης.Προβληματίζεται και για τον επανέλεγχο–Όλο το παρασκήνιο της συνάντησης με την ΚΕΔΕ (φωτo)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αυτοδιοίκηση
SHARE:

24Media Network