Οι 10 ακριβότερες πόλεις στον κόσμο για να εργαστείς

Οι 10 ακριβότερες πόλεις στον κόσμο για να εργαστείς

Αστρονομικά ενοίκια, ακριβές υπηρεσίες και φαγητό σαν να είναι από χρυσάφι

Πόσο κοστίζει ένα χάμπουργκερ στη Λουάντα; Πόσο ενοίκιο θα πληρώσετε στο Χονγκ Κονγκ; Πόσο κάνει ένα εισιτήριο κινηματογράφου στο Σίδνεϊ; Αυτά και άλλα ερωτήματα απασχολούν τα στελέχη που εργάζονται ή πρόκειται να εργαστούν μακροχρόνια εκτός έδρας και επιθυμούν να κάνουν συγκρίσεις για το κόστος ζωής.

Με βάση αυτές τις ανάγκες διεξήχθη η παγκόσμια έρευνα που κατέταξε πάνω από 200 πόλεις σε σχέση με το κόστος ζωής για τον αλλοδαπό εργαζόμενο που επιθυμεί ένα αποδεκτό επίπεδο ζωής στην ξένη χώρα. Την έρευνα διενήργησε η εταιρεία HR και συμβουλευτική Mercer.

Οι 10 ακριβότερες πόλεις στον κόσμο για να εργαστείς

Λουάντα, Αγκόλα

Ενοίκιο για τριάρι: 5.000 € το μήνα

Ξένη εφημερίδα: 4 €

Καφές: 3 €   

Βενζίνη: 0,47€/λίτρο

Η αφρικανική χώρα έχει τεράστια έσοδα από το πετρέλαιο, αλλά οι υψηλοί φόροι και οι εσωτερικές ένοπλες συγκρούσεις κρατούν τις τιμές ψηλά και την κάνουν έναν τόπο πολύ ακριβό για τους ξένους. Η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο οικονομικό χάσμα με το 40% του πληθυσμού να ζει κάτω από το όριο φτώχειας. Το μόνο φθηνό αγαθό είναι η βενζίνη.

Οι 10 ακριβότερες πόλεις στον κόσμο για να εργαστείς

Μόσχα, Ρωσία

Ενοίκιο για τριάρι: 3.500 € το μήνα

Ξένη εφημερίδα: 7,5 €

Καφές: 6,2 €

Βενζίνη: 0,79 €/λίτρο

Τα ενοίκια στη Μόσχα κάνουν τα αντίστοιχα του Μανχάταν να ωχριούν καθώς με 2.000 € το μήνα δεν βρίσκεις να νοικιάσεις τίποτα αξιοπρεπές και πρέπει να φτάσεις περίπου στα 3.500. Τα εισαγόμενα προϊόντα -λόγω των ρωσικών δασμών- είναι πανάκριβα, το γάλα κοστίζει 1,5 € το λίτρο και ο καφές 6.

Δείτε εδώ τις υπόλοιπες ακριβότερες πόλεις στον κόσμο για να εργαστείς

SHARE:

24Media Network