Αχτσιόγλου: "Όταν η κυβέρνηση οδηγεί το εργατικό δίκαιο στο σημείο μηδέν, ο ΣΕΒ ζητά κάτι παραπάνω"

Η Έφη Αχτσιόγλου (EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ)
Η Έφη Αχτσιόγλου (EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ) EUROKINISSI

Η Εφη Αχτσιόγλου μίλησε για τις επιλογές της κυβέρνησης στον τομέα της εργασίας τις οποίες βρήκε τουλάχιστον ανεπαρκείς.

«Οι επιλογές της κυβέρνησης συνθέτουν μία εικόνα εξαιρετικά δυσμενή για την επόμενη μέρα της εργασίας», τόνισε σήμερα η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της στον "Realfm97,8".

«Ωστόσο και αυτή τη στιγμή που μιλάμε πάρα πολλοί άνθρωποι, επισφαλώς εργαζόμενοι και μη επιδοτούμενοι άνεργοι, έχουν βιοποριστικό πρόβλημα διότι δεν λαμβάνουν καν το ανεπαρκές επίδομα της κυβέρνησης», είπε, επισημαίνοντας ότι όσοι μπαίνουν σε αναστολή εργασίας και λαμβάνουν το επίδομα όχι μόνο «δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με τα 530 ευρώ τον μήνα, αλλά δεν ξέρουν αν την επόμενη μέρα θα έχουν τη θέση εργασίας τους, με τι όρους, και τι μισθό».

ADVERTISING

Οι υπόλοιποι που έχουν τεθεί στο «νέο σχήμα της εκ περιτροπής εργασίας λαμβάνουν μισό μισθό, πράγμα που για εργαζόμενους με μερική απασχόληση σημαίνει μισθό κάτω και από 200 ευρώ», προσέθεσε.

Η Έ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι σε αντίθεση με τα μέτρα της κυβέρνησης, η οποία «προχωρά σε αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων εις βάρος του κόσμου της εργασίας», ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει πρόταση για την «πλήρη κάλυψη από το κράτος του μισθού των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που πλήττονται», με ταυτόχρονη δέσμευση των επιχειρήσεων «να διατηρήσουν τους ίδιους εργαζόμενους και τις ίδιες σχέσεις εργασίας» και παράλληλη «χρηματοδότηση των επιχειρήσεων με άμεση μη επιστρεπτέα ενίσχυση 3 δισ. ευρώ», που αφορά «κυρίως τις μικρές επιχειρήσεις που δεν έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό». Στόχος της πρότασης αυτής με προοπτική εξαμήνου, σημείωσε, είναι «να διατηρηθεί την επόμενη μέρα η προσφορά και η ζήτηση, κατά το δυνατόν, στα ίδια περίπου επίπεδα με τον Φλεβάρη του 2020».

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε, «είναι συνολικού ύψους 26 δισ. ευρώ, τα 14 δισ. είναι άμεση δημοσιονομική δαπάνη, "ζεστό" χρήμα στην αγορά για κάλυψη των μισθών, κάλυψη των ελεύθερων επαγγελματιών, κάλυψη των επισφαλώς εργαζομένων και των μη επιδοτούμενων ανέργων και άμεση ενίσχυση στις επιχειρήσεις». 

«Τα υπόλοιπα είναι εγγυήσεις δανεισμού. Αυτή τη στιγμή τα διαθέσιμα χρήματα ξεπερνούν τα 50 δισ. ευρώ. Προφανώς σε αυτά μετράμε και τη χρήση ενός μέρους του "μαξιλαριού" ασφαλείας που άφησε η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ευρωπαϊκούς πόρους για την αντιμετώπιση της πανδημίας», συμπλήρωσε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network