Παράταση συμβάσεων του προσωπικού καθαριότητας και ύδρευσης των δήμων

Εργαζόμενος στην καθαριότητα
Εργαζόμενος στην καθαριότητα EUROKINISSI

Την τροπολογία εισηγήθηκε στην Ολομέλεια ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, και όπως τόνισε πρόκειται για παράταση των συμβάσεων που λήγουν αυτές τις μέρες - Τις επόμενες εβδομάδες η ολοκλήρωση της διαδικασίας από το ΑΣΕΠ.

Η τροπολογία για την παράταση των συμβάσεων εργασίας του προσωπικού των δήμων της χώρας στην καθαριότητα και την ύδρευση, ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια.

Την τροπολογία εισηγήθηκε στην Ολομέλεια ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, και όπως τόνισε πρόκειται για παράταση των συμβάσεων που λήγουν αυτές τις μέρες μέχρι την έκδοση των οριστικών πινάκων από το ΑΣΕΠ, για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ώστε να μην υπάρξει κανένα κενό και να μπορούν οι δήμοι, έχοντας το απαραίτητο προσωπικό, να επιτελέσουν τις βασικές λειτουργίες τους που σχετίζονται με την καθαριότητα.

Ο κ. Χαρίτσης, υπενθύμισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία πρόσληψης 8.500 μόνιμου προσωπικού, μέσω ΑΣΕΠ, στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων σε όλη τη χώρα (υπηρεσίες καθαριότητας και ύδρευσης). Όπως εξήγησε, μετά την έκδοση των προσωρινών πινάκων από το ΑΣΕΠ τον περασμένο Μάρτιο, πολλοί Δήμοι προχώρησαν στη σύναψη οκτάμηνων συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου με τους εργαζόμενους αυτούς, η ισχύς των οποίων παρατείνεται σήμερα λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Ο κ. Χαρίτσης επισήμανε ότι πρόκειται για μια χρονοβόρα διαδικασία προκήρυξης, καθώς αφορά σε πολλές χιλιάδες θέσεις εργασίας και τόνισε ότι το υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, έχουν υποστηρίξει το ΑΣΕΠ -το οποίο έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη να ολοκληρώσει τις σχετικές διαδικασίες έκδοσης των σχετικών πινάκων. Όπως ενημέρωσε το Σώμα ο αρμόδιος υπουργός, τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ολοκληρωθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή αυτή η διαδικασία, να οριστικοποιηθούν οι πίνακες και έτσι να τοποθετηθεί αυτό το προσωπικό σε όλους τους Δήμους.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE: