ΣΕΒ: Να μη θιγεί ο κατώτατος μισθός

ΣΕΒ: Να μη θιγεί ο κατώτατος μισθός
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΕΒ/PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ Phasma

Στη μείωση του μέσου κόστους εργασίας εστίασε με τις δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Λ. Παπαδήμο (Vid)

Κατά της μείωσης του κατώτατου μισθού τάχθηκε εκ νέου ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο οποίος μαζί με αντιπροσωπεία του ΣΕΒ συζήτησαν επί δύο ώρες με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τους συνεργάτες του τα ζήτήματα των εργασιακών σχέσεων, ενόψει της κρίσιμης διαπραγμάτευσης στα μέσα του Ιανουαρίου με την τρόικα.

“Ο ΣΕΒ πιστεύει ότι οι κοινωνικοί εταίροι έχουν την ωριμότητα να συζητήσουν για μια εθνική συμφωνία. Για τον κατώτατο μισθό πιστεύουμε ότι μπορεί να μη θιγεί αλλά στη δύσκολη αυτή περίοδο πρέπει να δούμε πώς θα διαμορφωθεί το μέσο κόστος εργασίας, έτσι ώστε η ανταγωνιστικότητα και η απασχόληση να ευνοηθούν”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Δασκαλόπουλου, μπορεί να προκύψει ανάλογο όφελος από τη μείωση μισθολογικού κόστους, θέση την οποία δείχνουν να ενστερνίζονται και οι λοιποί κοινωνικοί εταίροι.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΕΒ εξέφρασε τη στήριξή του στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, τονίζοντας ότι “έχει αναλάβει αποστολή εθνικής σωτηρίας και θα πετύχει μόνο αν εξαλειφθούν τα φαινόμενα κακοπιστίας και ασυνεννοησίας που τη φθείρουν”.

Ο κ. Δασκαλόπουλος πρόσθεσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ότι τα κόμματα και τα πρόσωπα που αποτελούν την κυβέρνηση, θα πρέπει να μιλούν με ενιαία φωνή και έχουν χρέος να συμφωνούν. “Εάν δεν γίνουν αυτά, ο λαός θα επιρρίψει τις ευθύνες στους σημερινούς συγκάτοικους”, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα