Βαρβιτσιώτης για την εισβολή στο γραφείο του: "Ακραίες πράξεις που δεν έχουν σχέση με τη Δημοκρατία"

Συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικής 'Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικής 'Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Τι δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας για τα επεισόδια, που σημειώθηκαν στο γραφείο του, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας φοιτητών

Την αντίδραση του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, προκάλεσε η εισβολή ομάδας ατόμων στο πολιτικό του γραφείο στην Αθήνα.

"Η βίαιη εισβολή, οι φθορές και η υβριστική συνθηματολογία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό μου γραφείο σήμερα, δεν συνιστούν πολιτική πράξη. Αποτελούν ακραίες πράξεις εκφοβισμού και στοχοποίησης που δεν έχουν σχέση με τη Δημοκρατία, για αυτό και πρέπει να καταδικάζονται από τα κόμματα που την υπηρετούν".

Το πρωί της Πέμπτης, μέλη φοιτητικής παράταξης, που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία για τα όσα έγιναν στο Φαρμακονήσι.

Ακολούθησε ένταση και προσαγωγές, με τους φοιτητές να καταγγέλλουν απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας.

Εξάλλου, ο κ. Βαρβιτσιώτης, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Νίκου Κούζηλου, δήλωσε ότι "οποιαδήποτε υπόνοια ότι δεν ασκούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο είναι ψευδής, αναληθής και διαψεύδεται από τα πραγματικά περιστατικά και τη μάχη που δίνουμε στο Αιγαίο".

Ο βουλευτής αναφέρθηκε σε ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Τουρκία, δεσμεύοντας το Αιγαίο από τη Λαδοξέρα έως το Καστελόριζο, από 13/1 έως 17/1, αλλά και σε δηλώσεις στελέχους του Λιμενικού Σώματος σύμφωνα με τις οποίες το Λιμενικό έλαβε εντολές να αποχωρήσει από την περιοχή της Λαδοξέρας και να μην ενοχλεί τον τουρκικό στόλο.

Ο υπουργός Ναυτιλίας ανέφερε ότι για τις καταγγελίες έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Έρευνα και ότι ο συγκεκριμένος Λιμενικός ανασκεύασε, στη συνέχεια, τις δηλώσεις του αυτές.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Προσαγωγές μετά από κατάληψη στο πολιτικό γραφείο του Μ. Βαρβιτσιώτη

SHARE:

24Media Network