Ερυθρά Θάλασσα: Συστάσεις στα ελληνικά πλοία που κινούνται στην περιοχή

Διαβάζεται σε 1'
Ερυθρά Θάλασσα: Συστάσεις στα ελληνικά πλοία που κινούνται στην περιοχή
Φορτηγό πλοίο στη Διώρυγα του Σουέζ AP Photo/Ayman Aref, File/AP Photo

Στον απόηχο του συναγερμού που έχει σημάνει στην Ερυθρά Θάλασσα με τις επιθέσεις των Χούθι, εκδόθηκαν συστάσεις προς τα ελληνικά πλοία να αποφεύγουν τα ύδατα της περιοχής.

Συστάσεις στα υπό ελληνική σημαία ή ελληνικών συμφερόντων πλοία που κινούνται στη νότια Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Αντεν, εξέδωσε η Διεύθυνση Ποντοπόρου Ναυτιλίας του Λιμενικού, καλώντας τα να αποφεύγουν τα ύδατα της Υεμένης.

Η εν λόγω σύσταση έγινε στον απόηχο του συναγερμού που έχει σημάνει για τις επιθέσεις των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα, ωστόσο αποτελεί μια πάγια τακτική σε τέτοιου είδους περιστάσεις.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης, δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη εάν της ζητηθεί να συμμετάσχει πιο ενεργά στην προστασία της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα.

“Είμαστε πολύ κοντά στην πρωτοβουλία που έχουν αναπτύξει οι Αμερικάνοι με δέκα χώρες για την διαφύλαξη της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στον Κόλπο του Άντεν”, δήλωσε ο υπουργός.

Και πρόσθεσε: “Εάν χρειασθεί και κληθούμε θα συμμετάσχουμε πιο ενεργά. Είμαστε πολύ κοντά στο να συμμετάσχουμε στην πρωτοβουλία με πρωταγωνιστικό ρόλο γιατί η Ελλάδα είναι πρωταγωνίστρια στη ναυτιλία”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα