Εξώδικο της Emma Delta στο ΤΑΙΠΕΔ για τον ΟΠΑΠ

Εξώδικο της Emma Delta στο ΤΑΙΠΕΔ για τον ΟΠΑΠ
ΑΘΗΝΑ-Αποσφραγίζονται οι προσφορές για τον ΟΠΑΠ. Σήμερα αναμένεται να αποσφραγιστούν οι δεσμευτικές προσφορές που κατέθεσαν οι δύο διεκδικητές του 33% των μετοχών και του managment του ΟΠΑΠ.(EUROKINISSI-ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) Eurokinissi

Με εξώδικο απαντά η Emma Delta στη Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ για τον διαγωνισμό πώλησης του 33% του ΟΠΑΠ. Τι δήλωσε ο πρόεδρος του Ταμείου, Στ. Σταυρίδης

Εξώδικο προς τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ απέστειλε η Emma Delta, υποστηρίζοντας πως οι ενέργειες του Ταμείου για τη διαδικασία πώλησης του ΟΠΑΠ είναι επιζήμιες για τον Οργανισμό, ενώ προσκρούουν στους όρους των διακηρύξεων για την παραχώρηση της άδειας για τα Κρατικά Λαχεία.

Σύμφωνα με “Τα Νέα”, η Emma Delta στρέφεται κατά των μελών του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, λέγοντας ότι τους καθιστά προσωπικά υπεύθυνους “για τη θετική και παθητική ζημία την οποία θα υποστούμε τόσο εμείς όσο και η ΟΠΑΠ ΑΕ”.

Σε δηλώσεις του στον ΒΗΜΑ 99,5, ο κ. Σταυρίδης έκανε λόγο για “πόλεμο εντυπωσιασμού”, σημειώνοντας πως υπάρχουν δύο ξεχωριστές συμβάσεις (μία για τα Λαχεία και μία για το 33% του ΟΠΑΠ), τις οποίες το Ταμείο έχει κατοχυρώσει και μένει να ολοκληρωθούν με τις υπογραφές.

Ο κ. Σταυρίδης δήλωσε συγκεκριμένα για τον ΟΠΑΠ με αφορμή το εξώδικο της Emma Delta:

“Εμείς θέλουμε να κατοχυρώσουμε τη νομιμότητα και να προασπίσουμε τα συμφέροντα του Δημοσίου. Φροντίζουμε επίσης για την αξιοπιστία του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο αποτελεί σημαντικό βραχίονα του κράτους. Τώρα, ο αγοραστής του 33% του ΟΠΑΠ προβάλλει κατά τρόπο που δεν δικαιούται αντιρρήσεις για τις συμφωνημένες και διατυπωμένες θέσεις του διαγωνισμού για τα λαχεία. Γίνεται ένας πόλεμος εντυπωσιασμού, με εξώδικα και πιέσεις και αυτά όλα δεν το επηρεάζουν το ΤΑΙΠΕΔ.

Οι μέτοχοι της κοινοπραξίας οφείλουν να επιδείξουν ευθύτητα και αξιοπιστία εναντίον του Δημοσίου. Το Δημόσιο δεν εκβιάζεται ούτε τραβιέται από το γιακά.

Η 31η Ιουλίου είναι η τελευταία ημερομηνία, διότι λήγουν κάποιες εγγυητικές επιστολές. Eχουν υπολογιστεί (τα έσοδα) να πάνε στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Αν καταφέρουμε δηλαδή να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία των λαχείων. Η σύμβαση για τον ΟΠΑΠ έχει πάει στο Ελεγκτικό Συνέδριο και μέσα στο Σεπτέμβριο θα έχει υπογραφεί και αυτή”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα