Εξοικονόμηση κατ'οίκον ΙΙ: Προχωρούν άλλες 8.731 αιτήσεις

Σπίτια της Αθήνας από ψηλά
Σπίτια της Αθήνας από ψηλά EUROKINISSI

Σε τροχιά υλοποίησης οι επενδύσεις 146 εκατομμυρίων ευρώ μετά την έγκριση 8.731 αιτήσεων του προγράμματος "Εξοικονόμηση κατ' Οίκον ΙΙ".

Εγκρίθηκε από την Επενδυτική Επιτροπή του Ταμείου "Εξοικονομώ ΙΙ" η υπαγωγή 8.731 αιτήσεων στον Β' κύκλο του προγράμματος "Εξοικονόμηση κατ' Οίκον ΙΙ", που σημαίνει ότι οι σχετικές επενδύσεις ύψους 146 εκατ. ευρώ τίθενται σε τροχιά υλοποίησης.

Στην υπαγωγή περιλαμβάνονται το σύνολο των αιτήσεων χωρίς δάνειο, καθώς και σημαντικός αριθμός αιτήσεων με δάνειο. Ο συνολικός επιλέξιμος προϋπολογισμός παρεμβάσεων των αιτήσεων υπερβαίνει τα 146 εκατ. ευρώ και η δημόσια δαπάνη τα 102 εκατ. ευρώ (επιχορήγηση και δάνειο).

ADVERTISING

Επιπλέον, η Επιτροπή ενέκρινε την υπαγωγή μικρού αριθμού αιτήσεων στον Α' κύκλο του προγράμματος ολοκληρώνοντας σχεδόν τις υπαγωγές του εν λόγω κύκλου. Ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων σε υπαγωγή για τον Α' κύκλο ανέρχεται μέχρι σήμερα σε 42.676 και συνολικού προϋπολογισμού παρεμβάσεων 637 εκατ . ευρώ. Έχουν ήδη ολοκληρωθεί τα έργα σε πάνω από 36.200 αιτήσεις, που αντιστοιχούν σε παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 484 εκατ. ευρώ.

Βασική επιδίωξη, όπως επισημαίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι "να διασφαλιστεί ότι τα έργα που έχουν υπαχθεί στους Α' και Β' κύκλους του προγράμματος θα συνεχίσουν να υλοποιούνται, με προφανείς ευεργετικές συνέπειες για την οικονομική δραστηριότητα σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία".

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εξοικονόμηση κατ'οίκον

24Media Network