Ευρωπαίος αξιωματούχος: Στο Eurogroup Δεκεμβρίου το θέμα των συντάξεων

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Στο Eurogroup Δεκεμβρίου το θέμα των συντάξεων
Το κτήριο της Κομισιόν EUROKINISSI

Το ζήτημα της περικοπής ή μη των συντάξεων δε θα συζητηθεί στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας στο Λουξεμβούργο, αν και αναμένεται ο Τσακαλώτος να ενημερώσει τους συναδέλφους του ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης

Το θέμα της περικοπής των συντάξεων δεν είναι στην ατζέντα του Eurogroup που θα γίνει τη Δευτέρα το Λουξεμβούργο. Ωστόσο, Ευρωπαίος αξιωματούχος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν συζητήσεις στο περιθώριο της συνάντησης. Επίσημα η συζήτηση μετά την κατάθεση του προσχεδίου προϋπολογισμού, μέσα Οκτωβρίου. «Ο πιο σωστός χρόνος είναι το Eurogroup Δεκεμβρίου», είπε ο αξιωματούχος.

«Δεν αποκλείεται ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών να θελήσει να ενημερώσει τους συναδέλφους του», είπε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος. Σε σχέση με την αποστολή στην Αθήνα, ο ίδιος ενημέρωσε ότι είχαν μια σύντομη συζήτηση και ενημέρωση στο Euro Working Group. Κατά τα άλλα, σύμφωνα με τον αξιωματούχο, «έχει σημασία πώς θα δικαιολογήσει η ελληνική πλευρά την πρόθεσή της για μη περικοπή των συντάξεων».

Κατά τα άλλα, η αναμόρφωση του ESM θα είναι το βασικό θέμα της συνεδρίασης των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. H συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 15:00 και θα έχει εξαιρετικά περιορισμένη ατζέντα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα