EUROGROUP

Όλες οι νεότερες ειδήσεις σχετικά με το Eurogroup, την ανεπίσημη σύσκεψη των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Eurogroup

Eurogroup: Στήριξη στους ευάλωτους, προσοχή στο δημόσιο χρέος

Σε ένα "προσεκτικό σχεδιασμό της δημοσιονομικής πολιτικής το 2023" συμφώνησε το Eurogroup. Η εστίαση θα πρέπει να δοθεί στην προστασία των πιο ευάλωτων καθώς και στη διατήρηση της βιωσιμότητας του χρέους.

Φυσικό αέριο

Ανησυχία στην Ε.Ε για την παροχή φυσικού αερίου - Στις 20 Ιουλίου η πρόταση της Κομισιόν

Την ανησυχία του για τις συνέπειες μιας ενδεχόμενης περικοπής παροχής φυσικού αερίου στην ΕΕ εξέφρασε ο Επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι. Τι ανέφερε για τον πληθωρισμό.

Eurogroup - Ecofin: Επί τάπητος πληθωρισμός και δημοσιονομικά με φόντο την ουκρανική κρίση

Eurogroup - Ecofin: Επί τάπητος πληθωρισμός και δημοσιονομικά με φόντο την ουκρανική κρίση

Στο Eurogroup της Δευτέρας θα συζητηθούν η κατάσταση του προϋπολογισμού της ευρωζώνης ως συνόλου και οι κατευθύνσεις της δημοσιονομικής πολιτικής για το 2023. Θα παρουσιαστούν επίσης τα συμπεράσματα της έκθεσης του ΔΝΤ

Τι σημαίνει η απόφαση για έξοδο από τη μεταμνημονιακή εποπτεία - Οι προκλήσεις και τα επόμενα δύσκολα βήματα

Τι σημαίνει η απόφαση για έξοδο από τη μεταμνημονιακή εποπτεία - Οι προκλήσεις και τα επόμενα δύσκολα βήματα

Η ουσιαστική και κυρίως συμβολική σημασία, το μήνυμα στις αγορές, αλλά και ο μακρύς δρόμος ενός θηριώδους χρέους, δημόσιου και ιδιωτικού που δεν αφήνει περιθώρια για αυταπάτες.

Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Ιστορική απόφαση του Eurogroup για έξοδο της Ελλάδας από το καθεστώς Ενισχυμένης Εποπτείας

"Η Ελλάδα επιστρέφει στην ευρωπαϊκή κανονικότητα" δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών σχολιάζοντας την απόφαση του Eurogroup για έξοδο της χώρας από το καθεστώς Ενισχυμένης Εποπτείας.

Ο Πάολο Τζεντιλόνι

Τζεντιλόνι: "Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι από τα εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία"

Τον αποτροπιασμό του για τα εγκλήματα πολέμου στην Μπούτσα και την περιοχή γύρω από το Κίεβο, εξέφρασε ο Επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι, προσερχόμενος στο Eurogroup.

Eurogroup: Αβεβαιότητα λόγω πολέμου και δημοσιονομική προσαρμογή για τις χώρες με υψηλό χρέος

Eurogroup: Αβεβαιότητα λόγω πολέμου και δημοσιονομική προσαρμογή για τις χώρες με υψηλό χρέος

Ανησυχία για τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής και συμφωνία για σταδιακή δημοσιονομική προσαρμογή για τις χώρες με υψηλό δημόσιο χρέος. Ικανοποίηση για Ελλάδα.

Eurogroup. Φωτο αρχείου.

Eurogroup: Με "βαριά" ενεργειακή ατζέντα

Στο Eurogroup θα εξετάσει την οικονομική κατάσταση την οποία διαμορφώνει η στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και άλλες βασικές μακροοικονομικές εξελίξεις που επηρεάζουν τον δημοσιονομικό σχεδιασμό για το προσεχές έτος.

Eurogroup. Φωτο αρχείου.

Το Eurogroup ενέκρινε την προεξόφληση του ΔΝΤ από την Ελλάδα

Στην έγκριση της προεξόφλησης του ΔΝΤ από την Ελλάδα προχώρησε το Eurogroup. "Πολύ θετική εξέλιξη που πιστοποιεί την πρόοδο και τη δυναμική της ελληνικής οικονομίας" σχολιάζει ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Η πλατεία Συντάγματος

Μηνύματα των θεσμών για επαναφορά σε πολιτικές λιτότητας

Σήμερα αναμένεται να δημοσιοποιηθεί η 13η έκθεση των θεσμών για την Ελλάδα στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας. Πιθανόν να είναι και η προτελευταία αξιολόγηση πριν την απόφαση εξόδου της χώρας.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Ακρίβεια και πανδημία απέναντι στη "συνετή" δημοσιονομική πολιτική - Οι θεσμοί, το Σύμφωνο και το "ζύγι" για τις εκλογές

Χωρίς να μπαίνει "στο μάτι" των θεσμών και των "σκληρών" του Βορρά, δηλαδή με "συνετή πολιτική" παροχών, η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κρίση της πανδημίας και του πληθωρισμού, αλλά και των εξελίξεων σε πολιτικό επίπεδο.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Eurogroup: Η δόση των 765 εκατ. ευρώ και ο σκόπελος του "μαζέματος" του ελλείμματος

Την έγκριση της εκταμίευσης της δόσης των 765 εκατ. ευρώ, ποσού που αντιστοιχεί στα κέρδη που αποκόμισαν η ΕΚΤ και οι Κεντρικές Τράπεζες των κρατών μελών της Ευρωζώνης από τα ελληνικά ομόλογα δίνει σήμερα το Eurogroup.

Πολίτες στο κέντρο της Αθήνας, εν μέσω πανδημίας

Στη μέγγενη δίδυμων ελλειμμάτων, πανδημίας και ακρίβειας το σχέδιο για "έξτρα" κοινωνικό μέρισμα

Η μεγάλη αναθεώρηση του ΑΕΠ για το 2021 δίνει δημοσιονομικό "αέρα" για στοχευμένες παροχές σε κοινωνικές ομάδες, καθώς η πορεία των εσόδων είναι ικανοποιητική. Ωστόσο, με δεδομένα τα "ανοικτά" μέτωπα, τα περιθώρια είναι στενά.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Βρυξέλλες: Οι "χαλαρές" δημοσιονομικές πολιτικές και το ενεργειακό ράλι τιμών επί τάπητος Eurogroup και Ecofin

Οι μακροοικονομικές προοπτικές στην Ευρωζώνη, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος του πληθωρισμού και των τιμών της ενέργειας βρίσκονται στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Eurogroup.

Ο πρόεδρος της Ευρωμομάδας Πασκάλ Ντόναχιου

Eurogroup: Ανάσα και το 2022 για το οικονομικό επιτελείο - Τι δεν αποφασίστηκε για το φόρο στις πολυεθνικές

Χωρίς στενό "δημοσιονομικό κορσέ" θα είναι και το 2022 με βάση τις αποφάσεις του Eurogroup, γεγονός που αφήνει περιθώρια για στοχευμένα μέτρα στο οικονομικό επιτελείο.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Πρόκληση η εφαρμογή 68 μεταρρυθμίσεων και 106 επενδύσεων του Σχεδίου "Ελλάδα 2.0"

Για την πρόκληση της εφαρμογής του Σχεδίου "Ελλάδα 2.0" έκανε λόγο σε δήλωσή του o υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκόύρας κατά την προσέλευσή του στη συνεδρίαση του eurogroup νωρίτερα.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Στις Βρυξέλλες σήμερα ο Χρήστος Σταϊκούρας, για Eurogroup και Ecofin

Ο Χρήστος Σταϊκούρας θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Eurogroup και του Ecofin. Σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών θα συζητήσουν τη δημοσιονομική πορεία και τις προοπτικές της ευρωζώνης.

Ευρωπαϊκή σημαία με φόντο την Ακρόπολη

Επί τάπητος ΕΕ το Σχέδιο "Ελλάδα 2.0" - Κοινωνική συνοχή, καινοτομία και επιβίωση ΜμΕ οι μεγάλοι αστερίσκοι

Η προώθηση της καινοτομίας αλλά και η άμβλυνση των ανισοτήτων είναι οι δυο βασικοί πυλώνες όπου θα κριθεί, στο πεδίο εφαρμογής, το Ελληνικό Σχέδιο για την ανάκαμψη της οικονομίας που συζητείται την Τρίτη στην ΕΕ. Εκεί είναι όμως και τα σημεία με τις μεγαλύτερες δυσκολίες.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Σχέδια ανάκαμψης και δημοσιονομική προοπτική για το 2022 επι τάπητος Eurogroup και Ecofin

Ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα μετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin, στις Βρυξέλλες – Στη συνεδρίαση του Ecofin θα παραβρεθεί και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης.

Eurogroup: Τι βλέπουν οι Ευρωπαίοι για την Ελλάδα – Πόσο κρατά η "ασυλία" στη λιτότητα;

Eurogroup: Τι βλέπουν οι Ευρωπαίοι για την Ελλάδα – Πόσο κρατά η "ασυλία" στη λιτότητα;

Διαφωτιστική ήταν η συζήτηση που έγινε στο τελευταίο eurogroup για την πορεία της χώρας αλλά και για όσα έχει μπροστά της ως προκλήσεις. Άκρως αποκαλυπτικά και όσα αναφέρει στη γνώμη του το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο

Ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Επαφές σε Eurogroup - Ecofin για μέτρα στήριξης, έκθεση αξιολόγησης και χρέος

Θέματα που αφορούν τη βιωσιμότητα του χρέους αλλά και την χρηματοδότηση έργων ΕΣΠΑ αναμένεται να συζητήσει ο Υπουργός Οικονομικών σε επαφές που θα έχει στο περιθώριο του Eurogroup και του Ecofin αλλά και των συνόδων των Συμβουλίων Διοικητών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ).