news 24/7

EUROGROUP

Όλες οι νεότερες ειδήσεις σχετικά με το Eurogroup, την ανεπίσημη σύσκεψη των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ- ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Δυσκολότερες από ό,τι αναμενόταν θα είναι οι διαπραγματεύσεις για ANFA και πλεονάσματα

Κοντά στα μέσα του χρόνου θα έχουμε τις αποφάσεις των θεσμών για τη αλλαγή χρήσης των κερδών από ομόλογα και την έναρξη της συζήτησης για την μείωση των δημοσιονομικών στόχων από το 2021.

Ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ

"Δωράκι" στην Ελλάδα από τον ESM

Ο ESM χαρίζει για άλλο ένα εξάμηνο το επιτοκιακό πέναλτι ύψους 122 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα. Θα έπρεπε να το είχαμε καταβάλει από τις αρχές του 2017

Συνεδρίαση του Eurogroup

Εurogroup προς Ελλάδα: Πρώτα τα έργα, μετά η έγκριση των δαπανών

Την αναβολή της συζήτησης για χρήση των κερδών από τα ομόλογα σε δημόσιες επενδύσεις προανήγγειλαν οι Βρυξέλλες οι οποίες βλέπουν την Ελλάδα να μην μπορεί να υλοποιήσει ούτε και το «πετσοκομμένο» ΠΔΕ του 2019.

Ευρωπαίος Αξιωματούχος: "Από την επόμενη εκταμίευση των ANFA θα εξεταστεί η χρήση τους για επενδύσεις"

Ευρωπαίος Αξιωματούχος: "Από την επόμενη εκταμίευση των ANFA θα εξεταστεί η χρήση τους για επενδύσεις"

Τέλος στις προσδοκίες για την χρήση των 767 εκ ευρώ από τα κέρδη των ομολόγων που θα εκταμιευτούν προς την Ελλάδα πριν το τέλος του χρόνου, για επενδυτικές δαπάνες, βάζει υψηλόβαθμος κοινοτικός αξιωματούχος.

Ο Πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο

Σεντένο: Σύντομα η αναθεώρηση των εκτιμήσεων για το ελληνικό χρέος

Θετική για την Ελλάδα αναμένεται ότι θα είναι και η έκθεση για την 4η αξιολόγηση σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας που θα δημοσιευτεί στο σύνολο της τον Νοέμβριο, προτείνοντας την εκταμίευση της δεύτερης δόσης ύψους 650 εκατομμυρίων ευρώ των κερδών από ομόλογα προς την Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι

Κοινοτικός αξιωματούχος: Το 2020 η συζήτηση για την αλλαγή του υπολογισμού των κερδών από τα ομόλογα

Απαντώντας στην σχετική ερώτηση αν τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν "για επενδύσεις", όπως έχει ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση, ο αξιωματούχος της ΕΕ διευκρίνισε πώς αυτό θα εξαρτηθεί από το αν θα αυξηθεί ο δημοσιονομικός χώρος της ελληνικής οικονομίας.

Συναντήσεις κυβερνητικών στελεχών με τους εκπροσώπους των Θεσμών

Οι Θεσμοί έφυγαν αλλά θα μας παρακολουθούν. Τι θα γίνει με το κενό 1 δισ. για το 2020

Θετικό κλίμα επικράτησε στις συζητήσεις της κυβέρνησης με τους Θεσμούς. Στάση αναμονής για την υστέρηση δημοσιονομικού χώρου που εντόπισαν για το 2020. Τα "κλειδιά" για να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ: Απεστάλησαν οι επιστολές - Ποια η διαδικασία

Στον ESM και του υπόλοιπους θεσμούς απεστάλησαν σήμερα οι επιτολές για την πρόωρη αποπληρωμή μέρους των δανείων του ΔΝΤ. Ποια διαδικασία ακολουθεί, τι δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας.

Συνεδρίαση του Eurogroup

Σήμερα το αίτημα για την αποπληρωμή του ΔΝΤ - Ξενικά η 4η αξιολόγηση

Η πρόθεση της Ελλάδας να πληρώσει τα 2,8 από τα περίπου 9 δισ. που χρωστά στο ΔΝΤ, θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί αρχικά από τα ΔΣ του ESM και το EFSF που έχουν δανείσει από το 2012 έως και το 2018 περίπου 230 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019.

"Παράθυρο" για φόρο φυσικών προσώπων το 2020 και εκπλήξεις στη ΔΕΘ αναζητεί η κυβέρνηση

Τι είπε ο Πέτσας για τις διαπραγματεύσεις σε Eurogroup- EWG και το δεύτερο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί μαζί με το προσχέδιο του προϋπολογισμού. Η μάχη της επιστροφής κερδών των ευρωπαϊκών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα και το σχέδιο της σταδιακής υλοποίησης

Στιγμιότυπο από συνεδρίαση του Euroworking

Euro Working Group: Ξανά στο τραπέζι η πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ

Το σκεπτικό της αποπληρωμής των 3,8 δισ. ευρώ από τα συνολικά 8,7 δισ. που χρωστά σήμερα η Ελλάδα στο ΔΝΤ βασίζεται στο γεγονός ότι πλέον έχουν ανακληθεί όλοι οι ανασταλτικοί παράγοντες του πρόσφατου παρελθόντος

Ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ

Eurogroup: Νέο σήμα κινδύνου για δημοσιονομικό στόχο και ανάπτυξη

Η ελληνική οικονομία είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση σήμερα από ό,τι ήταν πριν από τέσσερα χρόνια, ωστόσο υπάρχει ανησυχία για κάποιες από τις αποφάσεις που πάρθηκαν τους δύο τελευταίους μήνες, τόνισε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ. 

Στιγμιότυπο από την ετήσια συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του ESM

Νέα "συνταγή" λιτότητας ετοιμάζουν οι δανειστές μετά τις εκλογές

Μετά την χθεσινή επανάληψη των ανησυχιών του επικεφαλής του ESM για το δημοσιονομικό στόχο του 2019 είναι σαφές ότι οι δανειστές θα επανέλθουν μετά τις εκλογές ζητώντας νέα μέτρα λιτότητας.

Στιγμιότυπο από συνεδρίαση του Euroworking

"Παγώνει" μέχρι και τις εθνικές εκλογές η τρίτη αξιολόγηση για Ελλάδα

Στο Eurogroup στις 8ης Ιουλίου την επομένη των εθνικών εκλογών αναμένεται να συζητηθεί η 3η μεταμνημονιακή αξιολόγηση για την Ελλάδα. Ανησυχίες εκφράζονται για τα δημοσιονομικά μέτρα που έχουν ήδη υλοποιηθεί και για την επίτευξη των στόχων για το 2019 και το 2020.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο

Σεντένο - Ρέγκλιγκ για μέτρα ελαφρύνσεων: Αναμείνατε στο ακουστικό έως τον Ιούνιο

“Είναι πολύ σημαντικό η Ελλάδα να συνεχίσει την ανάκαμψη που είδαμε τα τελευταία χρόνια και αποκατέστησε την εμπιστοσύνη των επενδυτών και στο εσωτερικό” προειδοποίησε ο Μάριο Σεντένο. "Θα γίνει πιο λεπτομερής συζήτηση τον Ιούνιο, όταν οι υπουργοί θα έχουν στα χέρια τους την έκθεση των θεσμών" πρόσθεσε.

Φωτό αρχείου: Ο Μάριο Σεντένο και ο Όλαφ Σολτς

Eurogroup: Προσεκτική η Ελλάδα - Έχει πετύχει σημαντικά αποτελέσματα

Στα σημαντικά αποτελέσματα που έχει πετύχει η Ελλάδα, αναφέρθηκαν Σεντένο, Σολτς και Μοσκοβισί κατά την άφιξή τους στο Eurogroup. Παράλληλα ανέφεραν ότι η χώρα μας θα είναι προσεκτική και πως θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.