EUROGROUP

Όλες οι νεότερες ειδήσεις σχετικά με το Eurogroup, την ανεπίσημη σύσκεψη των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Ο πρόεδρος της Ευρωμομάδας Πασκάλ Ντόναχιου

Eurogroup: Ανάσα και το 2022 για το οικονομικό επιτελείο - Τι δεν αποφασίστηκε για το φόρο στις πολυεθνικές

Χωρίς στενό "δημοσιονομικό κορσέ" θα είναι και το 2022 με βάση τις αποφάσεις του Eurogroup, γεγονός που αφήνει περιθώρια για στοχευμένα μέτρα στο οικονομικό επιτελείο.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Πρόκληση η εφαρμογή 68 μεταρρυθμίσεων και 106 επενδύσεων του Σχεδίου "Ελλάδα 2.0"

Για την πρόκληση της εφαρμογής του Σχεδίου "Ελλάδα 2.0" έκανε λόγο σε δήλωσή του o υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκόύρας κατά την προσέλευσή του στη συνεδρίαση του eurogroup νωρίτερα.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Στις Βρυξέλλες σήμερα ο Χρήστος Σταϊκούρας, για Eurogroup και Ecofin

Ο Χρήστος Σταϊκούρας θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Eurogroup και του Ecofin. Σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών θα συζητήσουν τη δημοσιονομική πορεία και τις προοπτικές της ευρωζώνης.

Ευρωπαϊκή σημαία με φόντο την Ακρόπολη

Επί τάπητος ΕΕ το Σχέδιο "Ελλάδα 2.0" - Κοινωνική συνοχή, καινοτομία και επιβίωση ΜμΕ οι μεγάλοι αστερίσκοι

Η προώθηση της καινοτομίας αλλά και η άμβλυνση των ανισοτήτων είναι οι δυο βασικοί πυλώνες όπου θα κριθεί, στο πεδίο εφαρμογής, το Ελληνικό Σχέδιο για την ανάκαμψη της οικονομίας που συζητείται την Τρίτη στην ΕΕ. Εκεί είναι όμως και τα σημεία με τις μεγαλύτερες δυσκολίες.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Σχέδια ανάκαμψης και δημοσιονομική προοπτική για το 2022 επι τάπητος Eurogroup και Ecofin

Ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα μετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin, στις Βρυξέλλες – Στη συνεδρίαση του Ecofin θα παραβρεθεί και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης.

Eurogroup: Τι βλέπουν οι Ευρωπαίοι για την Ελλάδα – Πόσο κρατά η "ασυλία" στη λιτότητα;

Eurogroup: Τι βλέπουν οι Ευρωπαίοι για την Ελλάδα – Πόσο κρατά η "ασυλία" στη λιτότητα;

Διαφωτιστική ήταν η συζήτηση που έγινε στο τελευταίο eurogroup για την πορεία της χώρας αλλά και για όσα έχει μπροστά της ως προκλήσεις. Άκρως αποκαλυπτικά και όσα αναφέρει στη γνώμη του το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο

Ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Επαφές σε Eurogroup - Ecofin για μέτρα στήριξης, έκθεση αξιολόγησης και χρέος

Θέματα που αφορούν τη βιωσιμότητα του χρέους αλλά και την χρηματοδότηση έργων ΕΣΠΑ αναμένεται να συζητήσει ο Υπουργός Οικονομικών σε επαφές που θα έχει στο περιθώριο του Eurogroup και του Ecofin αλλά και των συνόδων των Συμβουλίων Διοικητών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Προτάσεις για αλλαγές στο Σύμφωνο Σταθερότητας, Ταμείο Ανάκαμψης και "πράσινους φόρους"

Οι αλλαγές στο Σύμφωνο Σταθερότητας, η ολοκλήρωση της διαδικασίας ενεργοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης αλλά και το πώς οι "πράσινοι» φόροι" θα βοηθήσουν την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης.

Ο νέος πρόεδρος του Eurogroup Ιρλανδός υπουργός οικονομικών κ. Πασκάλ Ντόναχιου

Eurogroup: Συνέχιση της χαλάρωσης της λιτότητας αλλά και ανησυχία για την ανάκαμψη

Νέα συνέχιση της δημοσιονομικής ευελιξίας αποφάσισε το Eurogroup μετά τη σημερινή συνεδρίασή του στη Λισαβόνα, ωστόσο η συζήτηση για αλλαγή των δημοσιονομικών κανόνων αναμένεται να ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Eurogroup: Τα μέτρα "δεύτερης" γενιάς σκορπούν ανησυχία στους ευάλωτους

Eurogroup: Τα μέτρα "δεύτερης" γενιάς σκορπούν ανησυχία στους ευάλωτους

Σταδιακή απόσυρση των οριζόντων μέτρων στήριξης ης οικονομίας συζητούν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης. Αν και η συνέχιση των πακέτων στήριξης είναι δεδομένη, ωστόσο και μόνο η συζήτηση για "πιο στοχευμένα" μέτρα βάζει στη δίνη ανησυχίας τους πιο αδύναμους.

ΜέΡΑ25 για Eurogroup: Φέρνουν το μεγάλο πλιάτσικο στην περιουσία των πολιτών

ΜέΡΑ25 για Eurogroup: Φέρνουν το μεγάλο πλιάτσικο στην περιουσία των πολιτών

Προβληματισμό για το επικείμενο Eurogroup, εκφράζει το ΜέΡΑ25 με ανακοίνωσή του, στην οποία τονίζει ότι "στα απόνερα της πανδημίας, με την κοινωνία μουδιασμένη όσο ποτέ άλλοτε, το μνημονιακό τόξο ετοιμάζεται για το μεγάλο πλιάτσικο στην ιδιωτική περιουσία του λαού".

Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας εν μέσω Lockdown

Σε κλοιό ελλειμμάτων και πιέσεων για "σφιχτή" διαχείριση η οικονομία

"Πονοκέφαλος" στο υπουργείο Οικονομικών μετά τις ανακοινώσεις του χθεσινού Eurogroup. "Στόχος μας είναι να βγάλουμε την οικονομία από την κρίση με μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων", τόνισε ο Σταθάκης.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Δημοσιονομική χαλάρωση και γρήγορες εκταμιεύσεις από τον RRF, το "φάρμακο" στην κρίση

Η συνέχιση των μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων και της δημοσιονομικής χαλάρωσης που, βάσει των σχετικών ευρωπαϊκών αποφάσεων, συμβάλλει καθοριστικά στην υλοποίηση των μέτρων αυτών, συνδέεται άμεσα με την πορεία της πανδημίας.

Eurogroup: Εγκρίθηκε η 7η Έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας

Eurogroup: Εγκρίθηκε η 7η Έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας

"Συνυπολογίζοντας και τους διαθέσιμους, πλέον, πόρους σε ευρωπαϊκό επίπεδο, συνεχίζουμε την προσπάθεια για τη στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας, την ανάταξή τους", δήλωσε μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης ο Χρήστος Σταϊκούρας

Ο νέος πρόεδρος του Eurogroup Ιρλανδός υπουργός οικονομικών κ. Πασκάλ Ντόναχιου

Προβληματισμός για το τέλος της δημοσιονομικής χαλάρωσης από Eurogroup

Μήνυμα για δημοσιονομική ελευθερία με άγνωστη ημερομηνία λήξεως έδωσαν από το Βερολίνο οι εκπρόσωποι των θεσμών που συναντήθηκαν μετά από μήνες δια ζώσης στην σύνοδο των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας

Eurogroup: Νέος πρόεδρος ο Πασκάλ Ντόναχιου

Ο Ιρλανδός Υπουργός Οικονομικών, Πασκάλ Ντόναχιου εξελέγη νέος Πρόεδρος του Eurogroup. "Το Eurogroup να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην οικοδόμηση μιας ολοκληρωμένης ανάκαμψης", δήλωσε.

Αντιμέτωπη με την ύφεση, η ευρωζώνη εκλέγει σήμερα τον επικεφαλής της

Αντιμέτωπη με την ύφεση, η ευρωζώνη εκλέγει σήμερα τον επικεφαλής της

Μια Ισπανίδα με γνώση του μικρόκοσμου των Βρυξελλών, ένας Ιρλανδός που θεωρείται οικονόμος στα δημοσιονομικά και ένας Λουξεμβουργιανός έμπειρος με τους συμβιβασμούς είναι οι υποψήφιοι για την προεδρία του Eurogroup.