Αλεξιάδης: Εξετάζεται επιπλέον φόρος στη βενζίνη για τα τέλη κυκλοφορίας

Αλεξιάδης: Εξετάζεται επιπλέον φόρος στη βενζίνη για τα τέλη κυκλοφορίας

Η πρόταση για τον φόρο αυτό έχει κατατεθεί και εξετάζεται αλλά δεν έχει υιοθετηθεί, διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. Σε πόσες δόσεις θα καταβληθεί ο φόρος εισοδήματος

Επιπλέον φόρο στη βενζίνη, πέραν του 24% στον ΦΠΑ, και της αύξησης του Ειδικού Φόρου Kατανάλωσης, για τα τέλη κυκλοφορίας του 2017 έχει προτείνει η ομάδα εργασίας του υπουργείου Οικονομικών όπως ανακοίνωσε το Σάββατο στον ΣΚΑΪ ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι η πρόταση για τον φόρο αυτό έχει κατατεθεί, και εξετάζεται, αλλά δεν έχει υιοθετηθεί.

Όπως εξήγησε ο κ. Αλεξιάδης, πολύς κόσμος δεν μπορεί να καταβάλλει μεγάλα τέλη κυκλοφορίας, έτσι θα πληρώνει μέρος τους εφάπαξ, και το υπόλοιπο θα περάσει στη βενζίνη μέσα από μια μικρή αύξηση. Το μέτρο αυτό θα ωφελήσει όσους έχουν μικρή κατανάλωση βενζίνης και θα επιβαρύνει όσους έχουν μεγάλη κατανάλωση, ενώ είναι πρακτική που ακολουθείται και από άλλες χώρες.

"Είμαστε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων γιατί πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα της χώρας", τόνισε.

Σε τρεις διμηνιαίες δόσεις ο φόρος εισοδήματος

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης ζήτησε από τους πολίτες να υποβάλουν σύντομα τις φορολογικές τους δηλώσεις.

"Παράκληση, να πάνε όλοι και να τρέξουνε, γιατί βλέπουμε ότι έχει αρχίσει μία καθυστέρηση, ενώ στην αρχή πηγαίναμε πολύ καλά, έχει αρχίσει μία καθυστέρηση. Ο στόχος που έχουμε είναι η 30η Ιουνίου και θα δοθεί παράταση λίγων ημερών, μόνο για όποια προβλήματα έχουμε μέχρι τότε με το TAXIS. Δεν θα πάμε όπως το 2015 να καταθέτουμε φορολογικές δηλώσεις μέχρι τον Σεπτέμβριο, Οκτώβριο. Αυτά είναι πράγματα που πρέπει να αποφύγουμε", είπε ο κ. Αλεξιάδης και πρόσθεσε: "Οι δόσεις θα είναι τρεις διμηνιαίες δόσεις που ξεκινάνε από τον Ιούλιο".

"Όσο αυξάνεται το εισόδημα θα αυξάνεται και το πόσο των αποδείξεων που θα μαζεύει ο πολίτης" δήλωσε πάντως για το αφορολόγητο. "Όποιος έχει μεγάλο εισόδημα πρέπει να συμβάλλει στα φορολογικά βάρη, συγκεντρώνοντας το μεγαλύτερο ποσοστό εισοδήματος του σε αποδείξεις, οποίος δεν έχει αποδείξεις θα χάνει από το αφορολόγητο του" παρατήρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

"Το φορολογικό σύστημα είναι μια αναγκαιότητα είμαστε υποχρεωμένοι να το εφαρμόσουμε μέσα από εκεί που οδηγηθήκαμε" παραδέχθηκε ο κ. Αλεξιάδης."Έχουμε πλήρη επίγνωση των προβλημάτων, τα μέτρα που ψηφίστηκαν έχουν στόχο να δώσουν ανάσα στους πολίτες", σημείωσε.

Για τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Αλεξιάδης είπε: "Αν δεν τελειώσουν οι φορολογικές δηλώσεις, δεν μπορεί να ξεκινήσει η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ. Ο ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί σε μηνιαίες δόσεις, μέχρι τέλος του χρόνου".

Στην ερώτηση για το πόσες θα είναι οι δόσεις, ο κ.Αλεξιάδης απάντησε πως αυτό θα προσδιοριστεί ανάλογα με το πότε θα γίνει η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ.Σε ό,τι αφορά τη χρήση πλαστικού χρήματος διευκρίνισε ότι από ένα όριο και πάνω θα υπάρχουν ηλικιακοί και γεωγραφικοί περιορισμοί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αλεξιάδης: Τελευταία ευκαιρία για τα κρυφά περιουσιακά στοιχεία

SHARE:

24Media Network