Αλλάζει η φορολογία για μπλοκάκια. Πώς θα υπολογίζεται το τέλος επιτηδεύματος

Αλλάζει η φορολογία για μπλοκάκια. Πώς θα υπολογίζεται το τέλος επιτηδεύματος

Στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα έρθει το επόμενο διάστημα θα περιλαμβάνονται ριζικές αλλαγές στην φορολογία για τα λεγόμενα μπλοκάκια αφου πλέον αλλάζει ο τρόπος που θα επιβάλλεται το τέλος επιτηδεύματος

Συγκεκριμένα με στόχο του Υπουργείου Οικονομικών να παραμείνουν τα έσοδα στα 300 εκατ ευρώ αλλάζει ο υπολογισμός του ύψους του τέλους επιτηδεύματος και γίνεται κλιμακωτός. Επίσης σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr, εξετάζεται να μην πληρώνουν τέλος επιτηδεύματος όσοι δεν παρουσιάζουν εισοδήματος από την άσκηση του επιτηδεύματος.

Οι νέες ρυθμίσεις θα περιλαμβάνονται στο φορολογικό νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στην βουλή στο τέλος Νοεμβρίου.

Το τέλος επιτηδεύματος υπολογίζεται για τα μπλοκάκια μέχρι στιγμής ως εξής:
Οι φορολογούμενοι που αμείβονται με «μπλοκάκια» υποχρεούνται σε καταβολή μειωμένου τέλους επιτηδεύματος πεντακοσίων ευρώ (σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 31 παρ. 1 ν. 3986/2011 που διατηρείται σε ισχύ και με το νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος).

Ετσι, ο κλιμακωτός υπολογισμός θα επιβάλλει τέλος ανάλογα τα εισοδήματα του επιτηδευματία και όχι οριζόντια 500 ευρώ για όλους και ας δεν έχουν κανένα εισόδημα.

Διαβάστε ακόμα στα dikaiologitika.gr:

Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και η αναμονή για το επίδομα θέρμανσης

Απόφαση του ΣτΕ τινάζει στον αέρα τον ΕΝΦΙΑ
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιολογητικά
SHARE:

24Media Network