Άνω των 160.000 οι αιτήσεις για αυθαίρετα

Άνω των 160.000 οι αιτήσεις για αυθαίρετα
Στιγμιότυπο απο την δόμηση στην πλαγιά του βουνού της Πάρνηθας,στην πλευρά του Τελεφερίκ,στις 14 Φεβρουαρίου 2010 (EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ) Eurokinissi

Το ποσό του ενός δισ. ευρώ αναμένεται να ξεπεράσουν τα αναμενόμενα έσοδα από τις δηλώσεις τακτοποίησης αυθαιρέτων. Άνω των 160.000 οι αιτήσεις μέχρι στιγμής

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Περιβάλλοντος, σημειώνει ότι ο αριθμός των δηλώσεων για την τακτοποίηση αυθαιρέτων έχει ξεπεράσει τις 162.500, ενώ πάνω από 130.000 έχουν καταχωρηθεί στο σύστημα του υπουργείου Περιβάλλοντος, με πλήρη στοιχεία ακινήτου.

Μέχρι σήμερα, έχουν εισπραχθεί από παράβολα και πρόστιμα περίπου 78 εκατ. ευρώ.

Σημαντική αύξηση σημειώνει κι ο αριθμός δηλώσεων και πληρωμών ανά ημέρα, φτάνοντας περίπου τις 7.000 αιτήσεις τη μέρα.

Με βάση τους ρυθμούς προόδου της συμμετοχής των πολιτών στη ρύθμιση το ΥΠΕΚΑ εκτιμά ότι θα επιτευχθεί ο στόχος εισπράξεων που έχει προϋπολογιστεί.

Το ΥΠΕΚΑ έχει ανακοινώσει την παράταση της προθεσμίας της ρύθμισης μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2011, ενώ και ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας παράτασης της προθεσμίας, καθώς και μείωσης των προστίμων.

Υπενθυμίζεται, ότι με προηγούμενη ανακοίνωσή του, το υπουργείο γνωστοποίησε ότι περισσότερα από 733.000.000 ευρώ επέφερε στα κρατικά ταμεία η διαδικασία “τακτοποίησης” των ημιυπαίθριων χώρων.

Από τα συνολικά έσοδα, περίπου τα 106 εκ. είναι από το 2010.

Τα έσοδα από τη ρύθμιση αξιοποιούνται μέσω του Πράσινου Ταμείου σε δράσεις για την αποκατάσταση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου και τη χρηματοδότηση αντισταθμιστικών ενεργειών για την ανάπλαση και αναβάθμιση του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα