Από το καλοκαίρι η πιλοτική εφαρμογή της λοταρίας. Τι προβλέπει το μέτρο της τυχερής απόδειξης

Από το καλοκαίρι η πιλοτική εφαρμογή της λοταρίας. Τι προβλέπει το μέτρο της τυχερής απόδειξης

Τι αποφασίστηκε στο Brussels Group για το μέτρο της λοταρίας αποδείξεων, με το οποίο η κυβέρνηση ευελπιστεί να "χτυπήσει" την φοροδιαφυγή

Από το καλοκαίρι αναμένεται να ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή της λοταρίας αποδείξεων, σύμφωνα με κορυφαίες πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Στη «λοταρία» θα μπαίνουν οι αποδείξεις που λαμβάνουν οι καταναλωτές από την αγορά αγαθών και υπηρεσιών, στο πλαίσιο των κινήτρων που σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να ενισχυθεί το μέτωπο κατά της φοροδιαφυγής.

Το μέτρο της λοταρίας αποδείξεων βρέθηκε στο μικροσκόπιο της συνεδρίασης των τεχνικών κλικακίων Ελλάδας και δανειστών, στο Brussels Group, όπου αποφασίστηκε να ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή του από το ερχόμενο καλοκαίρι. Το μέτρο της λοταρίας αφορά επί της ουσίας στο σχέδιο της «τυχερής απόδειξης» που βρίσκεται στα συρτάρια του υπουργείου Οικονομικών από προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η λοταρία αποδείξεων αποτελεί μια από τις πρώτες μεταρρυθμίσεις που επιχείρησε να παρουσιάσει στους εταίρους η νέα κυβέρνηση. Πρόκειται για ένα ακόμα κίνητρο, ώστε οι πολίτες να ζητούν αποδείξεις για όλες τις συναλλαγές τους και να επιβραβεύονται με δώρα για αυτή τους την κίνηση.

Το μοντέλο της «λοταρίας» εφαρμόζεται ήδη σε Πορτογαλία, Σλοβακία και Μάλτα, με σημαντικά εισπρακτικά αποτελέσματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα